Όπως αποδεικνύεται τα πάντα – συμπεριλαμβάνονται λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, εμπρησμοί, στάχτη, μπούρμπερη και αποκαΐδια- προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις (;).

Τελευταίο (;) αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα η πυρκαγιά στα Κύθηρα που αποτέφρωσε το 1/4 του δάσους του νησιού. Τα Κόμματα βρήκαν άλλη μια – χρυσή; – ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν ενώ η πυρκαγιά συνεχιζόταν !…

Η ευθύνη δεν αναζητήθηκε στους εμπρηστές, αλλά αλλού: Στον κο Δήμαρχο ο οποίος έτυχε να είναι … Νεοδημοκράτης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έστειλε επανειλημμένα επιστολές στους αρμοδίους και την Πυροσβεστική για περισσότερο από 2 χρόνια, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση (!).

Το σφάλμα του όμως είναι ότι δεν ανήκει στην Συμπολίτευση. Όταν λοιπόν η Αντιπολίτευση έψεξε την Κυβέρνηση για ολιγωρία, ανεπάρκεια, καθυστερημένη αντίδραση, και ο ίδιος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ελλείψεις, παραλείψεις και ανεπάρκειες των αρμοδίων, δόθηκε η ευκαιρία ταύτισης του με το Κόμμα στο οποίο πρόσκειται.

Θα μου πείτε που βρίσκεται το περίεργο ή εντυπωσιακό. Μα, στο ότι δεν σκέφτηκε ότι θα τον πρόδιδε το … «Κομματικό Δακτυλικό του Αποτύπωμα» (!).

Στο ότι – ευκαιρίας δοθείσης – ο αποπροσανατολισμός συνακολούθησε. Η Κυβέρνηση, με σημαιοφόρο τον αρμόδιο κο Υπουργό της, επιτέθηκε με ασυνήθιστη σφοδρότητα στον τοπικό Άρχοντα -ένοχο(;). Προσωπικά – και καλοπροαίρετα – θα δεχτώ ότι έχει, τυχόν , και ο ίδιος ευθύνες. Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι … φταίει η κομματική του ταυτότητα επειδή διαμαρτύρεται;

Τι θα έκανε ο καθένας- ανεξάρτητα από κομματική ένταξη – στην θέση του; Θα καλούσε παραθεριστές να φορέσουν το μαγιό τους, να πάρουν τα κουβαδάκια τους τα παιδάκια και να τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές, απολαυάνοντας το φλεγόμενο τοπίο; Και, επιτέλους, πόσο θα συνεχιστεί η άφρονη, αηδιαστική, εμετική κομματικοποίηση κάθε γεγονότος;

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που καίγονται τα σπίτια μας, ή ο Τόπος να ψάχνουμε τις κομματικές εντάξεις /ταμπέλες/προσκολλήσεις ημών και αλλήλων. Αν εξαιρέσουμε τους: διανοητικά καθυστερημένους, τους ηθικά ακρωτηριασμένους, τους ιδεοληπτικούς, τους ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ , τους επαγγελματίες ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν νομίζω πως ένας σώφρων άνθρωπος συγκινείται ή υιοθετεί τέτοιες αλλοπαρμένες συμπεριφορές/προσεγγίσεις.

ΥΓ Τα Κύθηρα σκεπάστηκαν από στάχτη και αποκαΐδια που δεν οφείλονται μόνον στις πυρκαγιές, αλλά και στους καμένους /αποτεφρωμένους εγκεφάλους, όλων των εμπλεκόμενων -και φυσικά ευθυνόμενων για παντελή έλλειψη πρόληψης και πυροπροστασίας. Αντί να σημαίνουν (μεταφορικά) : «Τον ιδεατό τόπο βουκολικής και ερωτικής ατμόσφαιρας», θα είναι: καμένη γή/χωματερή στάχτης και κουφαριών αλληλοεξοντωμένων κομματανθρώπων.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.