ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ: ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΤΗΜΕΛΗΤΟΙ

Μοίρασε το

Με βάση το Ελληνικό Πρωτογενές Εθιμικό Δίκαιο – use sanquine-, η Ιθαγένεια συμβολίζει την διαδοχή γενεών (ροή του Ελληνικού αίματος ) όπου μέσα από τις χιλιετίες και την συνέχεια πληροφοριών και γνώσης διαμορφώθηκε η Ελληνική Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός.

Η Ιθαγένεια είναι η φυσική συνέπεια του να γεννιέσαι σε ένα τόπο και να αποκτάς χώρο , λόγο ύπαρξης και σημείο αναφοράς . Η διαδοχή τονίζει ότι χωρίς συνέχεια δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό και μεγάλο αλλά ούτε και εξέλιξη . Το παρελθόν τροφοδοτεί το Παρόν και το Παρόν διαμορφώνει το Μέλλον.

Η Υπηκοότητα είναι εντελώς διαφορετική έννοια . Η Υπηκοότητα είναι επίκτητη και δηλώνει την τυπική συμμετοχή ενός ανθρώπου στη λειτουργία ενός κράτους άλλα με όρους ότι το άτομο πληροί κάποιες προϋποθέσεις όπως πχ. κατοχή ιθαγένειας (δηλ. τόπο γέννησης όπου για τους αλλοδαπούς είναι η χώρα στην οποία γεννήθηκαν και από την οποία προήλθαν.).

Επίσης βασική προϋπόθεση για λήψη Υπηκοότητας αποτελεί ή απόλυτη συμβατότητα ανθρώπων με το κράτος που επιθυμούν να αποτελέσουν μέλος για να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες και κίνδυνοι τόσο για τους ίδιους όσο και για το κράτος. Η Υπηκοότητα παύει να ισχύει υπό κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα – εκδικασμένη προδοσία – ενώ η Ιθαγένεια είναι αδύνατο να αφαιρεθεί ή να αλλάξει διότι αποτελεί μια φυσική συνέπεια.

Ο νόμος Ραγκούση προσπαθεί να ταυτίσει εντελώς διαφορετικές παραμέτρους δηλ. το επίκτητο νόμο με τη φυσική συνέπεια και αντίστοιχα την Υπηκοότητα με την Ιθαγένεια εξουδετερώνοντας και τις δύο έννοιες.

Προβάλλεται ότι δημιουργήθηκε για να καλύψει την Ανιθαγένεια που αφορά τα παιδιά λαθρομεταναστών που γεννήθηκαν παρανόμως σε μια ξένη χώρα και δεν έχουν τις προϋποθέσεις να πολιτογραφηθούν. Όμως ο νόμος εφαρμόστηκε από την ψήφισή του- επιλεκτικά – σε προεκλογικές περιόδους όπου τότε παρατηρείται και κατακόρυφη αύξηση πολιτογραφήσεων αποδεικνύοντας ότι ο βασικός σκοπός ήταν η συγκέντρωση ψήφων. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ ενώ ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης ζητά την εφαρμογή του νόμου Ραγκούση και χωρίς την αναθεώρηση ή αυστηροποίησή του. Επιχείρημα του αποτελεί ότι η δράση της Χρυσής Αυγής νομιμοποιείται από τη ακύρωσή του και όχι το ότι η χρήση του νόμου δημιουργεί κίνητρο για επιπλέον μαζικές μετακινήσεις αλλοδαπών καθώς και οικονομική εκμετάλλευση τους από διεθνή κυκλώματα σωματεμπορίας κ.τ.λ.

Η εγκατάσταση μειονοτήτων μη συμβατών στο Ελληνικό Πολίτευμα και Δίκαιο θα κινδύνευε να προκαλέσει έμφραγμα στην καρδιά της Ελληνικής Κοινωνίας και ελάχιστα αισιόδοξο μέλλον για τους κατοίκους της . Λόγω γεωπολιτικής θέσης η Ελλάδα είναι η Πρώτη Πύλη εισόδου μεταναστών στην Ε.Ε. Η ευθύνη της Ελλάδας για τη διαχείριση κι ελέγχου της Ασυλίας (Δουβλίνο ΙΙ)που θεσμοθετήθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αποτελεί μεγάλη οικονομική δαπάνη για το Ελληνικό Κράτος με την FRONTEX να επιβάλει το αδιαπέραστο προς τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Κατά αυτόν τον τρόπο η ΕΕ διευκολύνει την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα –αν δεν την προκαλεί – σε βαθμό τέτοιο που να δημιουργούνται υποψίες για το ρόλο διαφόρων ΜΚΟ που διαδραματίζουν ένα ρόλο ¨συμπαραστάτη¨ των αναξιοπαθούντων…

Οι Ελληνικές λέξεις και νόμοι έχουν ακριβή και βαθυστόχαστη σημασία . Η παραχάραξή τους και η παρερμηνεία τους δύναται να προκαλέσει εσωτερική αστάθεια και πιθανές συγκρούσεις.. Τελικά μήπως η Ελλάδα κινδυνεύει και από λέξεις και νόμους επιμελώς ατημέλητους;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου