ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΤΕ; (ΜΕΡΟΣ Ι)

Μοίρασε το

Όχι, δεν είμαστε αδέρφια όπως ακούω πολλούς να φωνάζουν. Όμως είμαστε συμπολίτες και συνάνθρωποι. Η δουλειά σας είναι να προστατεύετε τον κάθε Έλληνα πολίτη συμπεριλαμβανομένων των 300 εκλεγμένων από τον λαό. Όμως εγώ δεν αποτελώ απειλή για σας, δεν αποτέλεσα και δεν πρόκειται να αποτελέσω.

Την ώρα που με την παρουσία μου έξω από την Βουλή δηλώνω την δυσαρέσκεια μου προς την πολιτική εσείς δουλεύετε. Και ξέρω ότι και εσάς σας πλήττουν τα νέα μέτρα. Και ξέρω ότι κι εσείς είστε απεγνωσμένοι. Και ξέρω ότι και οι οικογένειες σας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζω και εγώ. Γι’ αυτό κάθε φορά που βρίσκομαι έξω από την Βουλή φωνάζω δυο φορές πιο δυνατά και για σας.

Εμένα όμως γιατί με πολεμάτε; Σε τόσες διαδηλώσεις έχω δει κουκουλοφόρους σε απόσταση 150-200 μέτρων μακριά από εμένα, ενώ το δακρυγόνο σας το είδα να με στοχεύει και να πέφτει στα 5 μέτρα από τα πόδια μου. Δεν ήμουν ποτέ κοντά σε κάποιον που να θεωρείται αντικειμενικά ύποπτος για την δημιουργία χάους, πόσο μάλλον κοντά σε κάποια ομάδα τέτοιων ατόμων. Δεν κρύβω τα στοιχεία μου και το πρόσωπό μου. Δεν στάθηκα ποτέ εμπόδιο στον πόλεμο σας με τους «κουκουλοφόρους», κάθε άλλο αν μου ζητούσατε βοήθεια θα σας την έδινα. Δεν είμαι ενάντιά σας και τόσα χρόνια κατηγορώ όσους φωνάζουν το γνωστό σύνθημα εναντίον σας.

Όμως τελικά έχουν άδικο; Είδα και άκουσα να το φωνάζουν αυτοί που τους πνίγει το δακρυγόνο και το δίκιο. Αυτοί που θέλουν να διαδηλώσουν ειρηνικά για τα αιτήματά τους. Αυτοί που θα σας βοηθήσουν να συλλάβετε κάποιον «κουκουλοφόρο». Αυτοί που διώχνετε σπρώχνοντάς τους με τις ασπίδες σας, κι ας είναι μόνο μια παρέα λίγων ατόμων στο Σύνταγμα.

Ακόμα και αν αυτές είναι οι εντολές σας, εμείς όλοι οι πολίτες που με ξεκάθαρα ειρηνική διάθεση ερχόμαστε να διαδηλώσουμε και να φωνάξουμε, απορούμε αν αναρωτηθήκατε έστω και μία φορά αν η εντολή αυτή αντικρούεται με την ηθική του ατόμου. Μη βιαστείτε να απαντήσετε ότι από αυτή τη δουλειά ζείτε τις οικογένειές σας και θέλοντας ή μη θα υπακούσετε. Διότι, αν σας έδιναν εντολή να γυρίσετε στο σπίτι σας και να χτυπήσετε με το γκλοπ σας τους γονείς σας δεν θα το κάνατε.

Όχι, δεν είμαστε αδέρφια, ούτε συγγενείς, αλλά δεν είμαστε κι εχθροί σας. Είμαστε αυτοί που κλάψαμε μαζί σας την 1η Μαρτίου 2011. Είμαστε Έλληνες πολίτες και θέλουμε το καλό όλων μας και της χώρας μας. Ακόμα, και αν βρίσκετε παράλογη και αναίτια τη διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών δεν έχετε δικαίωμα να φέρεστε βιαίως σε άτομα που δεν αποτελούν απειλή για την σωματική ακεραιότητά σας.

ΕΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΤΕ;

Υ.Γ.: Πολλοί θα με πουν αθώα και ρομαντική, σας απαντώ λοιπόν ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ΕΛ.ΑΣ. (ή τουλάχιστον τα ΜΑΤ) απαρτίζονται μόνο από άνους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου