Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κώστας Χρονόπουλος είναι συνταξιούχος. Του αρέσει να αρθρογραφεί και να σχολιάζει τα τεκταινόμενα.
ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
κωδωνισμοσ

ΚΩΔΩΝΙΣΜΟΣ

Ανεπίτρεπτες οι αναταράξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης. Παραθέτω – εισαγωγικά και τηλεγραφικά – τα γεγονότα.

– Η Συγκυβέρνηση αποφασίζει η αλλαγή του τηλεοπτικού τοπίου να προηγηθεί των αποφάσεων του Σ.τ.Ε (;).

– Το Ανώτατο δικαστήριο συνέρχεται και αναβάλει – επ” απροσδιόριστον – την οριστική ετυμηγορία του. (Αρνησιδικία;)

– Έντονη /φορτισμένη ατμόσφαιρα με δύο διαφοροποιήσεις (και παραιτήσεις) Αντιπροέδρων για τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

– Αντίδραση του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε (Σ.Σ Ο οποίος ανέλαβε …. αυτόκλητα » την ευθύνη της μη χειραγώγησης των Δικαστών του». Αυτό το τελευταίο κτητικό «του» είναι κομματάκι δύσληπτο, δύσπεπτο, αλλά και υποτιμητικό για ισότιμους ενήλικες συναδέλφους του).

– Ο κος Πρωθυπουργός καλεί τους επικεφαλείς των Ανωτάτων Δικαστηρίων προκειμένου να συζητήσουν βασικά, το μισθολογικό, που τους απασχολεί. (Σ.Σ Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολίτες , που δεν καλούνται και όταν φτάσουν απ” έξω από το Μαξίμου τους υποδέχονται με ….αυξημένες ποσότητες χημικών).

Τους διαβεβαιώνει – αυτοδεσμευόμενος – ότι: θα αποφευχθεί κάθε περικοπή των αποδοχών τους, και μάλιστα το 30% (1/3) των υψηλόβαθμων εξ αυτών, θα πάρουν και αυξήσεις (!!!….).

Οφείλει να εξηγήσει ο ίδιος γιατί κάλεσε αυτούς και όχι τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διαφορετικά θα δικαιώσει αυτούς που τον κατηγόρησαν ότι επιχείρησε να τους επηρεάσει δωροδοκώντας τους.

– Σφόδρα ενοχλημένοι οι (αγνοημένοι, αφού εδώ και 6 μήνες είχαν υποβάλλει αίτημα στον κο Πρωθυπουργό να τους δεχτεί για μισθολογικά ζητήματα /αιτήματα του κλάδου). Συνδικαλιστές Δικαστικοί έβγαλαν καυστική ανακοίνωση, στην οποία, επιπρόσθετα, επισημαίνουν και την διαφωνία τους για την (αδιανόητη;) σύνδεση καθήκοντος – ως αυτονόητης έννοιας για Δικαστές – και μισθού.

Αλλά και την επιλεκτική, μεταχείριση, με αύξηση αποδοχών ορισμένων (του 1/3) των υψηλόβαθμων Δικαστών.

– Επί Απριλιανής Δικτατορίας οι -τότε – γενναίοι χειράφετοι/ χειραφετημένοι Δικαστές του Σ.τ.Ε αψήφισαν το καθεστώς υπερήφανα. Εύγε!

– Ακούμε δηλώσεις του κου Προέδρου του Σ.τ.Ε περί:

  • «Μη επηρεασμού, καθοδήγησης ή χειραγώγησης των Δικαστών (του;) οι οποίοι δεν υποκύπτουν σε πιέσεις». (Σ.Σ Δεν τα θεωρεί και εκείνος, όπως εξάλλου εμείς, αυτονόητα αυτά;) .
  • «Αφουγκράζονται την κοινωνία και πιάνουν τον σφυγμό της».

Οι πολίτες οι οποίοι υπολήπτονται το Σ.τ.Ε απαιτούν να αποφασίζει α ν ε π η ρ έ α σ τ α – με κλειστές πόρτες, παράθυρα, αφτιά, μάτια- από πολιτικούς , πολιτειακούς, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, οικονομικούς , ιδεολογικούς , συμφεροντολογικούς ή …. περιρρέοντες παντοειδείς και ποικιλώνυμους παράγοντες).

Προσοχή!

Ελλοχεύει ο κίνδυνος διάρρηξης / διάσπασης της ενότητας του Δικαστικού Σώματος, αν συνεχιστούν τα φαινόμενα που έλαβαν χώρα τελευταία.

Αν ο άθλιος διχασμός και η αλληλοεξόντωση των κομμάτων του ΚΣ (= Κομματικού Συστήματος , τέως πολιτικού ) επεκταθεί και στον χώρο της Δικαιοσύνης, η Χώρα θα παύσει να έχει μέλλον.

ΥΓ Παραινώ

α. Το ΚΣ : να αφήσει ήσυχους τους Δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους. Είναι εγκληματική κάθε απόπειρα επηρεασμού, χειραγώγησης , ή εξαγοράς τους. (Σ.Σ Όσοι είμαστε …..μιας κάποιας ηλικίας γνωρίζουμε πως ανέκαθεν η εκτελεστική εξουσία επιχειρούσε – συνήθως ανεπιτυχώς – την χειραγώγηση της Δικαστικής).

β. Τους Δικαστές: Να αδιαφορήσουν – κλείνοντας τα αφτιά τους στις σειρήνες ευνοϊκής μεταχείρισης τους, και μάλιστα σε περιόδους όπου το 1/4 του λαού ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας – και να συνεχίσουν ενωμένοι, ανεπηρέαστοι, απερίσπαστοι το έργο τους. Η κοινωνία, στην πλειονότητά της, θα ήθελε να εξακολουθήσει να τους εμπιστεύεται.