Το μπάχαλο συνεχίζεται / εντείνεται και διευρύνεται.

Το κέντρο της πόλης αναστατώνεται, ΜΜΜ καίγονται, συλλήψεις (εθιμοτυπικές /γνωριμίας – ή μήπως και …. αναγνώρισης;) γίνονται και -παραδοσιακά – οι συλλαμβανόμενοι αφήνονται ελεύθεροι (!).

Προφανώς και έχουν κουράσει οι εδώ και δεκαετίες περιγραφές , αναφορές, τηλεοπτικές εικόνες, ανησυχίες κ.ο.κ.

Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, βαίνει επιδεινούμενη !….

Προσωπικά έχω αρθρογραφήσει αρκετές φορές και μάλιστα – όπως το συνηθίζω – έχω προτείνει και λύσεις. Κάποιες και με καυστικό χιούμορ στην απέλπιδα προσπάθειά μου να συγκινήσω τους (εκάστοτε) ΑΡΜΟΔΙΟΑΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ Υπευθυνοανεύθυνους Κρατούντες. Ουδέν αποτέλεσμα.

Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι:

– «Τα παιδιά «/»Γνωστοί Άγνωστοι Αγωνιστές » εμπρηστές κ.ο.κ δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν το θεάρεστο έργο τους.

– Απαιτούν να οικειοποιούνται μέρος / αίθουσες του Κτηρίου του Πολυτεχνείου για «έρευνες και επιστημονικές μεθόδους κατασκευής εμπρηστικών μηχανισμών / βομβών κ.α»

– Αναγορεύουν ως ορμητήριο, κατ” εξοχήν, το Πολυτεχνείο για τις εξορμήσεις εκτόνωσης και τιμωρίας / ανατροπής του «Συστήματος» .

– Θεωρούν και δικαίως, λόγω χρησικτησίας, τα Εξάρχεια ως Κράτος (εν Κράτει) τους = ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ. Άβατο για την Αστυνομία, τις Κρατικές Αρχές.

– Προσπαθούν με κάθε τρόπο , κάποτε .. άκομψο, καταστροφικό (ιδιωτικών ή δημόσιων περιουσιών) ή και εγκληματικό ( :τραυματισμοί, ενίοτε θανάσιμοι) να πουν πως ή αλλάζουμε (εμείς), το Σύστημα Εξουσίας μας, ή συνεχίζουν ανελέητα (εκείνοι) το θεάρεστο έργο τους.

Τίθεται, κατόπιν των παραπάνω , το αμείλικτο ερώτημα:

Τί (πρέπει να) κάνει η «Συντεταγμένη Πολιτεία»; Το … «Φερόμενο ως Κράτος μας» ;

Υποχωρεί, κωφεύει, συμπορεύεται ή αντιδρά πραγματικά;

Μέχρι τώρα είναι ….ωσεί παρόν. Παρακολουθεί αμέτοχο την αυξανόμενη μπαχαλοποίηση.

Διαπιστώνοντας το γεγονός είχα – μεταξύ άλλων – συστήσει την επίσημη, ισότιμη αναγνώριση (όπως συμβαίνει πχ με το Βατικανό) του ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ ως ανεξάρτητου Κράτους, εντός των πλαισίων του υφιστάμενου «φερόμενου ως Κράτος » μας.

Πιστεύω πως αυτό θα διευκόλυνε , μέσω Πρεσβειών , την ειρηνική, πολιτισμένη, διακρατική διευθέτηση των διαφορών, με πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.

Αλλά και τον τερματισμό χρονίζουσας αντιπαλότητας. (Σ.Σ Επιβεβλημένη η ομαλή ανταλλαγή πληθυσμών και Κρατικών Υπηρεσιών, Τραπεζών κλπ).

Αναμένοντας την αποδοχή της πρότασής μου, σκέφτηκα να προτείνω και κάτι ακόμα: Κατάργηση του Ασύλου (στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση). Κοντεύει μισός αιώνας από τότε που -άσκεφτα – καθιερώθηκε συνταγματικά το περιώνυμο «Άσυλο» ελεύθερης διακίνησης ιδεών, ερευνών, φοιτητικών προβληματισμών. Σταδιακά εκφυλίστηκε σε διαβόητο «Άσυλο Ανιάτων»: διδασκόντων, διδασκόμενων, αναρχοαυτόνομων περαστικών περιθωριακών. Εξειδικευμένο εργαστήριο κατασκευής βομβών, χώρος καταλήψεων, διακίνησης ναρκωτικών , παντοειδών «ΑΣΥΛΙΤΩΝ» αλητών – ημεδαπών και αλλοδαπών – οι οποίοι ανακουφίζονται μετατρέποντας το χώρο του Πολυτεχνείου σε δημόσιο αφοδευτήριο (!). Ντροπή!….

ΥΓ Στο μεταξύ – και για να αποφευχθεί η δημιουργία ψυχικών τραυμάτων στις τρυφερές ψυχούλες των «παιδιών» – να τους χτίσουν κάπου ένα δικό τους «Χώρο Ασυλίας» ώστε: να εκτονώνονται, να δημιουργούν , να κατοικοεδρεύουν , με την ευχή και την προσδοκία, αλλά και συμφωνία, πως δεν θα καταλαμβάνουν άλλα δημόσια κτήρια.

Ουδείς – με εξαίρεση το Κ.Σ (=Κομματικό Σύστημα) και ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ συνέλληνες – επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Γι” αυτό ακριβώς και συνεχίζουμε !…..

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.