Αμερικανός στρατιωτικός κατέθεσε μήνυση εναντίον των παραγωγών της ταινίας «The Hurt Locker», πέντε ημέρες πριν την απονομή των Οσκαρ, ισχυριζόμενος πως ο βασικός χαρακτήρας στην ταινία είναι βασισμένος σε εκείνον.

Ο ανθυπασπιστής Τζέφρι Σάρβερ πιστεύει πως ο σεναριογράφος Μάρκ Μπόαλ βάσισε όλες τις καταστάσεις που περιγράφονται στην ταινία σε γεγονότα που τον αφορούν, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δικηγόρου Τζέφρι Φίγκερ, ο οποίος εκπροσωπεί τον Σάρβερ.

Η εταιρία διανομής της ταινίας, η Summit Entertainment, με δική της ανακοίνωση απαντά πως η ταινία είναι μια φανταστική ιστορία με θέμα τους στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Ο Μπόαλ, που θεωρείται φαβορί για το Οσκαρ σεναρίου, βρέθηκε ως δημοσιογράφος στο Ιράκ ακολουθώντας μια μονάδα πυροτεχνουργών του στρατού. Εγραψε την ιστορία τους για το περιοδικό Playboy και αργότερα την μετέτρεψε σε σενάριο με βασικό ήρωα τον Γουίλ Τζέιμς.

Ο Σάρβερ ισχυρίζεται πως είναι ο Τζέιμς, αποκαλύπτοντας πως το παρατσούκλι του Τζέιμς στην ταινία, το «Blaster One», ήταν η δική του κωδική ονομασία όταν πολεμούσε στο Ιράκ.

Η ταινία «The Hurt Locker» είναι υποψήφια για εννιά Οσκαρ.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.