Οι επιθέσεις κατά κρατικών υπαλλήλων είναι απολύτως απαράδεκτες είτε είναι αστυνομικοί είτε εφοριακοί ή ότι άλλο. Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών έχουν απαράδεκτη συμπεριφορά και κάνουν κατάχρηση εξουσίας ή παρανομούν εφαρμόζοντας αντισυνταγματικές διατάξεις δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται η αυτοδικία. Υπάρχει η νόμιμη οδός, δηλαδή μήνυση -με τη διαδικασία του αυτοφώρου- και αγωγή αποζημιώσεως αν κάτι τέτοιο στοιχειοθετείται. Αυτά επί της αρχής.

Εν τοις πράγμασι, τα καθημερινά επεισόδια εξαγριωμένων πολιτών που χειροδικούν εις βάρος κρατικών -και όχι δημοσίων- υπαλλήλων, όπως αυτό που συνέβη σε Δ.Ο.Υ. των Χανίων, όσο λυπηρό και απαράδεκτο φαινόμενο και αν είναι, δυστυχώς ούτε ανεξήγητα ούτε αδικαιολόγητα είναι.

Ως συλλογικότητα, οι κρατικοί υπάλληλοι (κράτος, ο.τ.α., ν.π.δ.δ. & δ.ε.κ.ο.) εξάντλησαν κάθε δυνατότητα πολιτικής πιέσεως και απεργιακού εκβιασμού για να εξασφαλίσουν οικονομικά και άλλα προνόμια καθώς και την αέναη αναπαραγωγή και επαύξηση της αριθμητικής τους δυνάμεως με συνεχείς διορισμούς. Οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποί μετεβλήθησαν στους πραγματικούς διευθύνοντες των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας το ατιμώρητο κάθε παρατυπίας ή παρανομίας των μελών τους. Πολλά άξια και ικανά στελέχη που δεν συμβιβάσθηκαν με την συνδικαλιστική φαυλοκρατία λοιδορήθηκαν και διώχθηκαν αλύπητα! Συλλογικώς, αλλά και ατομικώς, οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την συνολική κρίση που διανύει η χώρα. Ανήκουν σαφώς σε αυτούς που «τα έφαγαν» έστω και αν οι πολλοί δεν ενέχονται σε χρηματισμούς. Η ψήφος υπέρ φαύλων συνδικαλιστών, η ρουσφετολογική πρόσληψη και η υπηρεσιακή ανεπάρκεια είναι μακράν χειρότερα αδικήματα…

Ως το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος, αλλά και των οργανωμένων κομματικών μελών, οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν ευθύνη και για τον κοινωνικό χυλό του λαϊκισμού και της τυφλής οργής, αυτόν που ζητούσε λαϊκά δικαστήρια και κρεμάλες, αυτών που αποκαλούσαν τη Βουλή μπουρδέλο και απαιτούσαν να καεί! Τώρα, αυτός ο εξαγριωμένος, αλλά και προδομένος από τους εκλεκτούς του, όχλος θα στραφεί εναντίον τους γιατί είναι ο εύκολος στόχος. Εφοριακοί και αστυνομικοί θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν θα αργήσουν και άλλες κατηγορίες να στοχοποιηθούν.

Ας θυμηθούν -και όσοι δεν το γνωρίζουν ας το μάθουν- ένα σοφό ρητό των αμερικανών: a taste of their own medicine!

Υ.Γ. Την Παρασκευή υπήρξα αυτόπτης μάρτυς αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αστυνόμος Α΄ συνοδευόμενος από Αρχιφύλακα έκαναν έλεγχο δικαιολογητικών σε εργαζομένους σε καφετέρια τουριστικής περιοχής. Υπάλληλος, που εργάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα πλέον της 10ετίας, απειλήθηκε με σύλληψη λόγω απείθιας, επειδή επισήμανε στον κ. Αστυνόμο ότι αφού διέθετε άδεια εργασίας δεν είχε υποχρέωση να του επιδείξει πιστοποιητικό υγείας, αφού αυτό είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση της αδείας εργασίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος! Το επεισόδιο έληξε με την αποχώρηση των οργάνων χωρίς να πραγματοποιήσουν την απειλή τους. Δεν ξέρω αν θα είχαν παρόμοια συμπεριφορά σε υπάλληλο που δεν έδειχνε γεννημένη στην Αλβανία… Αξίζει να σημειωθεί ότι τις άδειες αυτές εκδίδει η ΕΛ.ΑΣ. ενώ στοιχηματίζω ότι το Τμήμα Ασφαλείας διαθέτει –και ορθώς πράττει- πλήρεις φακέλους των προερχομένων από την αλλοδαπή έστω και αν διαθέτουν ελληνική υπηκοότητα ως γεννηθέντες εν Ελλάδι!

Previous articleΤΗΝ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ
Next articleΟ ΚΑΤ” ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ ΑΝΟΙΚΟΝΟΜΗΤΟΣ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ»
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.