Η χθεσινή προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Βρετανία είναι η απάντηση στο ερώτημα «γιατί οι Αμερικανοί λατρεύουν το Σύνταγμα τους» και «γιατί οι συγγραφείς του Αμερικανικού Συντάγματος έμειναν στην ιστορία ως nation & founder fathers”. O λόγος είναι απλός: διότι κατήρτισαν το καλύτερο πολίτευμα όλων των εποχών!

Έκτακτες εκλογές; ΕΚΤΑΚΤΕΣ εκλογές; Συγγνώμη; Πως είπατε; Για ποιό λόγο, ακριβώς;

Μα είναι απλό:

– Επειδή το κυβερνητικό κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζει άλλα 5 χρόνια, ελλείψει σοβαρής και αξιόπιστης αντιπολιτεύσεως!

– Και επειδή έχει πλειοψηφία 16 εδρών στο Κοινοβούλιο και η Πρωθυπουργός θέλει να την κάνει 50+ για να μην την απειλούν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι!

Αυτός ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι η εγγενής ασθένεια των κοινοβουλευτικών συστημάτων, στα οποία -εκ φύσεως- η εκτελεστική εξουσία δεν είναι πλήρως διαχωρισμένη από την νομοθετική, με αποτέλεσμα η ημερομηνία των εκλογών να εξαρτάται από τα στενά συμφέροντα του εκάστοτε Πρωθυπουργού ή από τον τυχοδιωκτισμό της Αντιπολιτεύσεως, όπως συνέβη στην περίπτωσή μας με την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τα αποτελέσματα ενός πολιτικού τυχοδιωκτισμού που το σύνταγμά μας σαφώς επιτρέπει τα βιώνουμε ακόμη ενώ δεν έχουμε δει την πλέον ζοφερή τους φάση…

Το τι θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο δεν με αφορά, εγώ είμαι Έλληνας και δεν μπορώ καν να ζήσω οπουδήποτε αλλού. Μετά από 43 έτη προεδρευόμενου συστήματος διακυβερνήσεως ξέρω ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μεταδικτατορικά της σύνδρομα και να περάσει σε ένα νέο σύστημα αποτελεσματικής διακυβερνήσεως (εδώ), με ισχυρούς θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου (εδώ), πλήρη διαχωρισμό των εξουσιών και πραγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης!

Η χώρα έχει ανάγκη από ένα σύγχρονο, αληθώς δημοκρατικό και απολύτως λειτουργικό σύστημα διακυβερνήσεως. Χρειαζόμαστε ένα νέο πολίτευμα ώστε να επέλθει ριζική ανανέωση και εξυγίανση της δημοκρατίας και να εξαλειφθούν οι σημερινές ολιγαρχικές και φαυλοκρατικές δομές. Χρειαζόμαστε θεσμούς -όπως μια ισχυρή και ανεξάρτητη Γερουσία- που θα εγγυηθούν την διαφάνεια των δημοσίων λειτουργιών και τον αυστηρό έλεγχο της εξουσίας. Χρειαζόμαστε ένα πολιτειακό σύστημα που θα λειτουργεί ως ισχυρή ασπίδα της αστικής δημοκρατίας έναντι κάθε λαϊκισμού και ολοκληρωτισμού, ακροδεξιού ή ακροαριστερού!

Μόνο το προεδρικό σύστημα, εξοπλισμένο με το θεσμό του ενιαίου ψηφοδελτίου και μιας ισχυρής Γερουσίας, μπορεί να το προσφέρει.

Είναι η ώρα για την Δ΄ Ελληνική Δημοκρατία…

Previous articleΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΟ
Next articleΟ «ΔΕΙΛΑΙΟΣ» ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.