Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ο ΑχιλλέαςΠαπαδιονυσίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Από το 1979 ασχολήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ξεκίνησε συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου με ανεγνωρισμένους ηθοποιούς-ζωγράφους-συνθέτες, τραγουδιστές.
Από το 1991 ξεκινάει εκπομπή στην ιδιωτική τηλεόραση με συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της Τέχνης, της Ιατρικής και του Πολιτισμού, παίρνοντας συνεντεύξεις ανθρώπων με Παγκόσμια εμβέλεια όπως του Κρίστιαν Μπάρναρντ, Μαγκτί Γιακούμπ, Ανδρέα Τζάκη, Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, του Νομπελίστα Κούντερ Μπλόμπελ, Μάριου Πλωρίτη. Λυκούργου Καλλέργη, Άννα Συνοδινού και άλλων.
Παραλλήλως διοργανώνει εκδηλώσεις τιμητικές για τον Κρίστιαν Μπάρναρντ, Σταύρο Καλλέργη, Θόδωρο Γιογκαράκη, συνέδρια με ΄θεμα Τουρισμός Πολιτισμός, και Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός.
Και πρίν 2 χρόνια εκδόθηκε βιβλίο του με τίτλο//Συναντήσεις με Προσωπικότητες// που είχε μεγάλη απήχηση και έχει παρουσιασθει σε ΑθήναΞενοδοχείοATHENS LEDRA MARRIOTT, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ΘεσσαλονίκηΑίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, Βόλος Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Λάρισσα, Αγρίνιο Ξενοδοχείο IMPERIAL,Πάτρα ΞενοδοχείοPATRA PALACE για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στην παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάσθηκαν πολλοί Σύλλογοι, μεταξύ αυτών Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών, Επίσης η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία Αχάιας,η Νομαρχία Μαγνησίας, η Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Αγρινίου.
Για το βιβλίο του Αχιλλέα Παπαδιονυσίουμίλησαναπό το χώρο της Επιστήμης , ο Πρύτανης του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ Κώστας Μουτζούρης, ο Καθηγητής του Εθνικού Δικαίου κ Σταμάτης Γεωργούλης, ο καθηγητήςτου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, η πρώτη Γυναίκα Πρύτανης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνηκ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη,η Εθνολόγος κ Τσάβες Λίλα,ο κ Γιώργος Λογοθέτης Πανεπιστημιακός-Δημοσιογράφος και Δήμαρχος Απολλωνείων Λευκάδος, ο Φυσικοθεραπευτής κ τέως Διοικητής των Νοσοκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
οι μαστορεσ του στιχου

ΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥ

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, παρουσιάζει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην Αγορά Αργύρη, το συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιο και το βιβλίο του «Οι μάστορες του στίχου». Δεκαπέντε Έλληνες στιχουργοί όπως: Μωραιτίνης, Σακελλάριος, Τραιφόρος, Γκάτσος, Παπαγιαννοπούλου, Βίρβος, Πυθαγόρας, Χριστοδούλου, Παπαδόπουλος, Ιατρόπουλος, Δασκαλόπουλος, Ελευθερίου, Τσώτου, Ρασούλης, Νικολακοπούλου, που ξεχωρίζουν για το ιδιαίτερο στίγμα τους, την ποιότητα και τον όγκο του έργου τους, ανθολογούνται με τη γλαφυρή, τρυφερή και αυθεντική πένα του Κώστα Παπασπήλιου. Ένα σημαντικό λοιπόν βιβλίο για την ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού θα μας ταψιδέψει σε αλλοτινές εποχές…

Κατά την εκδήλωση θα μιλήσουν:

Έφη Αναλυτή, Πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών, Κώστας Παπασπήλιος, Συγγραφέας

Αφήγηση: Λάκης Βανδαράκης

Απαγγελία στίχων: Μαρία Αναλυτή, μέλος Χοροθεάτρου Πανεπιστημίου Πατρών

Ήρα Κουρή, Φιλόλογος

Μουσική επιμέλεια: Θεόδωρος Γεωργόπουλος

Ορχήστρα:  Σύνολο «Εν-χορδώ»

Ερμηνευτές: Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Ήρα Κουρή

Δημόσιες Σχέσεις: Δέσποινα Παπαφιλιπποπούλου

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου