ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΙΣΌΤΗΤΕΣ

Λυπάμαι για την αποστροφή αυτή του λόγου σας στη ΔΕΘ κ. Μητσοτάκη. «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.»

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα ομιλία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μας λέει οτι ο αγώνας του ανθρώπου για θεσμική βελτίωση των συνθηκών ισότητας σε μια κοινωνία είναι μάταιος. Και απειλεί τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα.

Πρόκειται για διακήρυξη κοινωνικής και πολιτικής καθυστέρησης.

Στην απολογία του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ο Λουδοβίκος ΣΤ” , διατύπωνε παρόμοιους αφορισμούς.

Ο αγώνας του ανθρώπου για την ελευθερία του είναι αγώνας εναντίον των αυτονόητων αφορισμών της αυθόρμητης γνώσης .

Ο άνθρωπος διεκδικεί την ισότητα με αγώνες σε συνθήκες ελευθερίας.

Αυτή είναι η τραγική διαδρομή (εναντίον της ανθρώπινης »φύσης») προς τον πολιτισμό, τη συλλογική βελτίωση και την ατομική ελευθερία και αυτοπραγμάτωση.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λευτέρη Κουσούλη στο new deal

Προηγούμενο άρθροΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ
Επόμενο άρθρο«ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑ»
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, στη Νίκαια, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: «Ιερή είναι μόνο η ελευθερία». Εργάστηκε λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν». Συμμετείχε στην εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο της εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης.

3 Σχόλια

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.