Η ελληνική ευτυχία, σε αντίστροφα greeklish, μπορεί να αποδοθεί ως Χάπι-νες.

  • Χάπι, ανοσίας, ανομίας, ατιμωρησίας.
  • Νες, καφές φραπέ αμεριμνησίας, απερισκεψίας, ανοησίας.

Όταν ένας ολόκληρος λαός χαπακώνεται με ψευδαισθήσεις και ιδεολογήματα και καφενοφιλοσοφεί με νες, τσιγάρο και κομπολόι, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

  • ή γνωρίζει ότι είναι περιούσιος οπότε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι αφού προστατεύεται από ανώτερες δυνάμεις
  • ή συνειδητοποίησε ότι έχει χάσει οριστικά το τρένο της Ιστορίας οπότε βιώνει την (αυτο)καταστροφή του ως happening (: χάπι + αίνιγμα).

Τί από τα δύο παραπάνω ενδεχόμενα ισχύει, πολύ γρήγορα θα ξέρουμε.

Previous articleΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ!
Next articleΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Ο Γιάννης Πανούσης είναι ακαδημαϊκός, αλλά πρόσφατα και βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής (1972) και του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975). Μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Poitiers της Γαλλίας (1978). Δίδαξε επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δ.Π. Θράκης (1978-1997) Εγκληματολογικές και ποινικές επιστήμες και διδάσκει από το 1997 έως σήμερα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάλογα μαθήματα. Εξελέγη Κοσμήτορας της Νομικής ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αντιπρύτανης και Πρύτανης του ΔΠΘ (1994-1997). Διετέλεσε: Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων Ελληνικών και Ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π. χ. Πρόεδρος κεντρικού επιστημονικού συμβουλίου φυλακών, μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κλπ, μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, μέλος εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, μέλος ΔΣ του ΕΚΚΕ κ. α) Συγγραφέας 20 βιβλίων και 200 άρθρων (για τις Εγκληματολογικές Επιστήμες). Το 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά.