Η Αριστερά είναι ένα μέγα ιστορικό και φιλοσοφικοπολιτικό ψεύδος.Με τις ρίζες της στον Μαρξισμό , οι πράξεις των εκφραστών της, όταν βρέθηκαν στην εξουσία είναι η υπόστασή της.

Η Αριστερά είναι γέννημα μιας θεωρίας που ισχυρίζεται οτι κατέχει την επιστημονική ερμηνεία της κοινωνικής σύγκρουσης.

Εχει την Αλήθεια. Είναι η Αλήθεια.

Ετσι επιτρέπει στον εαυτό της τα πάντα.Και στο λόγο και στην πράξη. “Ολα είναι ιδεολογικά καθαγιασμένα.

Ο Μάρξ το είχε συναρπαστικά διατυπώσει: Η ιδεολογία είναι το πομπώδες συμπλήρωμα δικαίωσης. Λόγων και πράξεων. Αυτή και μόνο αυτή είναι η Αριστερά. Η Αριστερά της πράξης.

Δεν υπάρχει Αλήθεια.

Ούτε μεγάλος σκοπός, όπως λέει η εσχατολογία της. Μόνο διαδρομή υπάρχει. Η τραγική διαδρομή του αγώνα του ανθρώπου για τον αυτοπροσδιορισμό και την ελευθερία του.

Σε αυτή την διαδρομή είμαστε απέναντι σε κάθε »σκάσε».

Previous articleΟΙ ΘΟΛΩΜΕΝΟΙ «ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΙ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Next articleΗ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΑ ΚΟΛΧΟΖ ΚΑΙ Η NKVD
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΣΟΥΛΗΣ
Ο Λευτέρης Κουσούλης γεννήθηκε στην Ελίκα Λακωνίας το 1952. Γυμνάσιο στη Σπάρτη. Λύκειο στους Μολάους. Σπούδασε στην Πάντειο και στη Γαλλία, στη Νίκαια, την πολιτική και τα φαινόμενα εξουσίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με τη μελέτη των μηχανισμών κοινωνικής και πολιτικής επιρροής. Οδηγός του επιστημονικού προβληματισμού του είναι η πρόταση: «Ιερή είναι μόνο η ελευθερία». Εργάστηκε λίγα χρόνια ως ωρομίσθιος καθηγητής. Από το 1995 εργάζεται στο χώρο του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας με την εταιρεία «Λέγειν & Πράττειν». Συμμετείχε στην εκδοτική πρωτοβουλία «Το Πέρασμα», που στο σύντομο βίο της εξέδωσε 15 τίτλους. Ο Λευτέρης Κουσούλης, αρθρογραφεί συχνά στον Τύπο καθώς και στο Διαδίκτυο, τόσο για την πολιτική, όσο και για άλλες καθημερινές πλευρές της ύπαρξης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.