FYROM ΕΩΣ ΟΤΟΥ…

0
53

Προς ορισμένους που αποκαλούν σήμερα «Μακεδονομάχους» όσους αντιδρούν στην απίστευτη δήλωση Μουζάλα, ή όσους υπενθυμίζουν ότι πράγματι η πλειοψηφία του πλανήτη αναγνωρίζει τη FYROM με το όνομα «Μακεδονία» :

Το θέμα FYROM αποτελεί Εθνική γραμμή που έχουν σεβαστεί όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Ακόμα και αν ο γαλαξίας όλος αναγνωρίσει τη FYROM ως «Μακεδονία», η Ελλάδα οφείλει να μείνει στη γραμμή της καθώς υπάρχουν και αποφάσεις σε επίπεδο ΕΕ και διεθνών οργανισμών σχετικά με την επίλυση του ζητήματος.

Ξεχνούν πολλοί ότι το ζήτημα δεν περιορίζεται στην «αυτοδιάθεση» ενός λαού (όπως γράφουν διάφοροι) αλλά στην επιθυμία της κυβέρνησης αυτού του λαού και της πλειοψηφίας του (που δεν είναι και συμπαγής) να οικειοποιηθεί μια Ιστορία που δεν του ανήκει και κυρίως μέσω αυτής να εκφράζει επεκτατικές θέσεις ή να μιλά για «αλύτρωτες» περιοχές.

Παρ” όλ” αυτά και πάλι αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελεί για τη χώρα «Εθνικό θέμα» το οποίο ΑΝ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΠΟΤΕ (το τονίζω) αποφασίσει η χώρα να το επιλύσει, τότε θα το κάνει με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ που θα πρέπει να είναι ίσης ή μεγαλύτερης σημασίας σε ΕΘΝΙΚΟ επίπεδο.

Γι” αυτό και αποτελεί έγκλημα η δήλωση Μουζάλα ο οποίος εκχωρεί αυτή την Εθνική απόφαση σε τιμές περιπτέρου ουσιαστικά. Απορώ για ποιο λόγο η ΝΔ δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και δεν λέει αυτά τα πράγματα στον κόσμο, παρά περιορίζεται σε συνθηματικές ανακοινώσεις.

Previous articleΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΝΔ
Next articleΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Ο Βασίλης είναι Τεχνολόγος Πληροφορικής & Δικτύων. Γεννήθηκε και ζει στην Κόρινθο. Σπούδασε Τηλεπληροφορική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Ηπείρου, έκανε ένα μεταπτυχιακό στις Επικοινωνίες Δεδομένων (MSc in Data Communications - U of Kingston) και ένα μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές, στην κατεύθυνση της Διακυβέρνησης (MA in International Relations and Policies - Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με υποτροφία υψηλής ακαδημαϊκής επίδοσης στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών από το Επιμελητήριο Κορινθίας). Είναι επίσης πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του ΕΚεΠις, επιπέδου Β’, και κάνει μαθήματα σχετικά με τα γνωστικά του αντικείμενα. Ήδη από το 1998 αρθρογραφεί τακτικά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, σε εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες και blogs για πολιτικά, κοινωνικά και τοπικά θέματα, ενώ συμμετέχει ενεργά στην «Κοινωνία των Πολιτών» και από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter, Pinterest κτλ). Διατηρεί την ιστοσελίδα balafas.gr στην οποία υπάρχει πλήθος άρθρων, προτάσεων, θέσεων και παρεμβάσεων σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Motor Oil Hellas, στον Ο.Τ.Ε., στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κορινθίας και αλλού. Έχει ασχοληθεί ή ασχολείται, επίσης, με τον Προσκοπισμό, το θέατρο, τη διοργάνωση παρουσιάσεων βιβλίων, τη μουσική και το ραδιόφωνο.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.