Η πρωτιά του Φρανσουά Φιγιόν με 43% στις εκλογές για την ηγεσία της κεντροδεξιάς, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 5.000.000 εκατ. πολίτες, δείχνει οτι ο εθνικολαικισμός θα υποστεί σοβαρή ήττα στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της χώρας. Και τούτο διότι θεωρείται πλέον σίγουρο ότι επόμενος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας θα είναι ο Φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής και πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Ο άνθρωπος που δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Γαλλία πρέπει να απαλλαγεί απο τα δεσμά του σοσιαλκρατισμού και την κεντροδεξιά υποκρισία.

Οσο για την δική μας κυβέρνηση λίαν προσεχώς θα είναι απελπιστικά μόνη της και τα δήθεν μεσογειακά της “όνειρα” θα αποδειχθούν καλά για θερινές νύχτες. Ολοι αυτοί που ποντάρουν στη διάλυση της Ευρώπης, καλά θα κάνουν να ξεστραβωθούν διαβάζοντας και λίγη Ιστορία. Η πιο ισχυρή απάντηση στον έρποντα Εθνικολαικισμό, ακόμα και πέραν του Ατλαντικού, θα είναι Ευρωπαική και Φιλελεύθερη.

Previous articleΝΑΙ … ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Next articleΟΜΠΑΜΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.