ΕΦΑΓΑΝ ΕΝΑ ΔΙΣ. ΑΠΟ ΑΠΟΡΟΥΣ!

Κοινοτική ενίσχυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που προοριζόταν για ενίσχυση σε άπορους Ελλήνων πήγε κατ’ ευθείαν στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων. new deal άποροι, άπορος, απόρους άπορους
Κοινοτική ενίσχυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που προοριζόταν για ενίσχυση σε άπορους Ελλήνων πήγε κατ’ ευθείαν στις τσέπες δημοσίων υπαλλήλων. new deal άποροι, άπορος, απόρους άπορους

Το ελληνικό Δημόσιο είναι κυριολεκτικά βαρέλι δίχως πάτο. Έτσι, αντί να δώσει σε άπορους Έλληνες ένα δισεκατομμύριο ευρώ ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, χρησιμοποίησε το χρήμα αυτό για να πληρωθούν μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το κατήγγειλε χωρίς περιστροφές η κυρία Μαρ. Παρασκευά, ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (EPF) και του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (FEAD).

Μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας Τροφίμων, όπου παρουσιάστηκε μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ένδειας στην Ελλάδα, η κυρία Μαρ. Παρασκευά κατήγγειλε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Το οποίο ωστόσο δεν είναι μοναδικό στην χώρα μας. Διότι, όπως πρόσθεσε, το ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον χρησιμοποιεί δι’ ίδιον όφελος κοινωνικούς πόρους των Ευρωπαίων φορολογουμένων. Αλλά είναι και παντελώς ανίκανο να απορροφήσει τους πόρους διαφόρων κοινωνικών προγραμμάτων. Οι οποίοι θα ενίσχυαν στην χώρα μας αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

ΧΑΘΗΚΑΝ 281 εκ. ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΆΠΟΡΟΥΣ

Έτσι, από τα 281 εκατ. ευρώ που έχει εγκρίνει για την Ελλάδα το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους, είναι ζήτημα αν η χώρα μας έχει απορροφήσει ένα 10%, παρά την οξύτατη κοινωνική κρίση που περνά.

Σημειώνουμε ακόμα ότι οι Τράπεζες Τροφίμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, παρά το σημαντικό κοινωνικό τους έργο και την στήριξή τους προς τους απόρους, όπως είπαν στην παραπάνω εκδήλωση οι πρόεδροί τους κ.κ. Παναγής Βουρλούμης και Αχιλλέας Φώλιας, δεν έχουν πάρει από το ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ ευρωπαϊκής ενίσχυσης. Αντιθέτως, η δραστηριότητά τους υποστηρίζεται από τον ιδιωτικό τομέα με χορηγίες και δωρεάν προσφορές τροφίμων.

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι την Τράπεζας Τροφίμων της Αθήνας ίδρυσε πριν 20 χρόνια ο αείμνηστος Γεράσιμος Βασιλόπουλος. Ιδρυτής των σούπερ-μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

Previous articleΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ
Next articleΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.