Η πολεμική δραματική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Αδωξοι Μπάσταρδη» που αναφέρεται στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο κέρδισε το βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών Κινηματογράφου για το σύνολο των ηθοποιών που μετέχουν σ” αυτή, βραβείο που θεωρείται το κορυφαίο για μια ταινία.

Τα ατομικά βραβεία της κατηγορίας κέρδισαν η Σάντρα Μπούλοκ για την ερμηνεία της στο Blind Side και ο Τζεφ Μπρίτζες για το Crazy Heart.

Η Μπούλοκ και ο Μπρίτζες πριν από μια εβδομάδα τιμήθηκαν και με τις Χρυσές Σφαίρες για την ερμηνεία τους στις ίδιες ταινίες και φαίνεται ότι θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για τα βραβεία Οσκαρ, οι υποψηφιότητες των οποίων θα ανακοινωθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην κατηγορία των δεύτερων ρόλων τα βραβεία της Ένωσης απέσπασαν ο Κριστόφ Βάλτζ , επίσης για την ερμηνεία του στην ταινία «Αδωξοι Μπάσταρδη» και η Μο’Νικ για την ερμηνεία της στην ταινία «Precious».

Η μικρού προϋπολογισμού πολεμική δραματική ταινία «Hurt Locker», που αναφέρεται στον πόλεμο του Ιράκ, απέσπασε το βραβείο της Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου, αφήνοντας εκτός νυμφώνος τις μεγάλες και πολυδάπανες παραγωγές όπως το Avatar.

Η ταινία Hurt Locker έχει ήδη αποσπάσει και το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ένωσης Κριτικών, που επί δέκα χρόνια κατά 80% η επιλογή της συμπίπτει με αυτή των Οσκαρ.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.