Ο…ΑΝΙΔΕΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μοίρασε το

του ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΗ 

Έμελλε να το δούμε κι αυτό… Να θαυμάσουμε τον Ταγίπ Ερντογάν να το παίζει ανίδεος για τις συνθήκες ελευθερίας του τύπου, που επικρατούν στη βαθειά πατρίδα του, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα άγνοια βασικών κανόνων, την πιστή και απαράβατη εφαρμογή των οποίων, απαιτεί το ΝΑΤΟ, το πολιτικοστρατιωτικό «ειρηνικό» κατασκεύασμα του οποίου μέλος είναι και η χώρα του.

Δεν μπορεί βέβαια κανείς να πει ότι οι διευθυντές των ΜΜΕ που συναντήθηκαν μαζί του το Σάββατο προσφέρθηκαν οικειοθελώς να αποτελέσουν στοιχεία της σκηνογραφίας που χρειάστηκε για να σταθεί η σκηνοθετημένη παράσταση που είδαμε και που βολεύει την τουρκική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να φανεί ειρηνολάτρις και προηγμένη «δυτική δημοκρατία».
Ούτε μπορεί κανείς να δεχτεί πως οι ερωτήσεις τους αντί τις ουσιαστικές απαντήσεις του κ. Ερντογάν είχαν στόχο να προκαλέσουν τις νουθεσίες του προς τους έλληνες δημοσιογράφους να αυτολογοκρίνονται και να αποσιωπούν τις ειδήσεις των παραβιάσεων της εθνικής μας κυριαρχίας από την πολεμική μηχανή του. 

Κάθε άλλο…

Ίσως γιατί κανείς από τους παρισταμένους στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν να μην γνώριζε πως μόλις λίγες ώρες πριν οι αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας (η Telekomunikasyon Iletisim Baskanligi) με την 421.02.00.2010-165899 απόφασή της 14/5/2010 βασισμένη στο νόμο 5651 μπλοκάρισε την ιστοσελίδα μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ισπανίας, της EL MUNDO, επειδή δημοσίευσε την είδηση της παραίτησης του Ντενίζ Μπαϋκάλ και αναπαρήγαγε το σχετικό βίντεο της ιδιαίτερης συνάντησής του με την ωραία Νεσρίν Μπαϋντόκ. 
 Το πολύ-πολύ να αγνοούσαν και τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Τουρκία, σήμερα, βρίσκονται φυλακισμένοι 40 δημοσιογράφοι. Ίσως και μην διάβασαν πουθενά  ότι ο (μη) σεβασμός της ελευθεροτυπίας από το καθεστώς της Άγκυρας υποβίβασε την Τουρκία κατά 20 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, βυθίζοντάς την στην, 122η θέση από την 102η όπου βρισκόταν πέρυσι, μεταξύ των 175 χωρών που αποτελούν το σχετικό πίνακα. Κι ακόμη,  μπορεί και να μην άκουσαν ότι τα τελευταία δύο χρόνια υποχρεώθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση να κλείσουν 2.601 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Myspace και το Youtube.

Να χάψουν, όμως, και την προσποίηση του κ. Ερντογάν ότι δεν ξέρει τους θεσμοθετημένους κανόνες του ΝΑΤΟ που επιβάλλουν και απαιτούν την απογείωση οπλισμένων αεροσκαφών για αναγνώριση και αναχαίτιση «αγνώστων ιχνών» (όπως λέγονται οι εισβολείς σε εθνικούς η άλλους χώρους ευθύνης των κρατών μελών του) ισοδυναμεί με άγνοια βασικών στοιχείων για ένα θέμα που καθημερινά σχεδόν απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη. Αν, φυσικά, δεν είναι ως αυροφροσύνη δείγμα υποταγμένης αυτολογοκρισίας, όπως αυτή που συστήνει ο κ. Ερντογάν στους έλληνες δημοσιογράφους.  Μια παραίνεση η οποία  ελάχιστα διαφέρει από τις επικρίσεις του και τα άλλα συναφή που απηύθυνε προς την αντιπολίτευση, με εξασφαλισμένη την αιδήμονα σιωπή της κυβέρνησής μας, που ούτε κιχ δεν είπε για την ανάμειξή του αυτή στα εσωτερικά της χώρας μας…

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου