Η μεσαία τάξη καταρρέει στην Ελλάδα. Η ανάπτυξη πάει περίπατο. Οι πιο άξιοι Έλληνες φεύγουν. Η γραφειοκρατία-φαυλοκρατία καλά κρατεί. Επιχειρήσεις μεταναστεύουν. Η Τουρκία βρυχάται. Η ΝΑ Μεσόγειος είναι ηφαίστειο. Δημογραφικά ως λαός πάμε περίπατο. Το κύρος μας διεθνώς είναι μηδενικό.

Για να αναπνεύσει, η χώρα έχει ανάγκη από εξωστρέφεια και περισσότερη παγκοσμιοποίηση. Η τελευταία φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα, αυτή βοηθά τις εξαγωγές μας και αυτή επιτρέπει στους νέους μας που φεύγουν να στέλνουν κάποια δολλάρια και ευρώ στους δικούς τους. Η παγκοσμιοποίηση αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος μας και μακάρι το ποσοστό αυτό να πήγαινε ψηλότερα. Μόνον με εξωστρέφεια μπορεί να επιβιώσει η χώρα. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια για διανοητικώς ανάπηρους.

Η αυριανή κυβέρνηση, συνεπώς, δεν έχει ανάγκη από πολιτικάντηδες και βαστάζους του φαύλου πελατειακού συστήματος. Δεν έχει ανάγκη από λαϊκιστές και φαιδρούς απολογητές της θεωρίας του πολιτικού κόστους.

Αντιθέτως, η χώρα χρειάζεται πολιτικούς που βλέπουν μπροστά και μπορούν να αφουγκράζονται τα μηνύματα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, αυτής της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολύγλωσσους και οραματιστές καπετάνιους, που θα τής ανοίγουν αγορές στα πέρατα του κόσμου και θα υπογράφουν διεθνείς συμφωνίες για τον σκοπό αυτόν. Μόνον έτσι θα πάρει μπροστά η μηχανή της ανάπτυξης. Μόνον με αυτό τον τρόπο θα ξαναγυρίσει η ευημερία.

Κατά συνέπεια, οι Κασαπίδηδες και οι ομοϊδεάτες τους ας αναζητήσουν στέγη αλλού. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν βλέπουν το δάχτυλο όταν αυτό δείχνει το φεγγάρι. Ο κόσμος αλλάζει και το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η φέτα –την οποία έτσι κι αλλιώς δεν ξέρει να την πουλήσει, γιατί ποτέ δεν έμαθαν κάποιοι τί είναι το μάρκετινγκ και πώς εφαρμόζεται. Ας μην μάς σκοτίζουν λοιπόν οι διάφοροι ξερόλες…

Previous articleΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Next articleΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ … ΑΥΤΗ Η ΜΑΣΤΙΓΑ!
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας. Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου. Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.