ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗ ΝΔ

Η Ν.Δ. δεν θα κερδίσει τις εκλογές χαϊδεύοντας τα αυτιά των δυσαρεστημένων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αφ” ενός, αμφιβάλλω ότι μπορεί να τους κερδίσει πλην μερικών αφελών δεξιών που θα επαναπατρισθούν. Αφ” ετέρου, η λογική του ώριμου φρούτου έχει πεθάνει μαζί με τις πλειοψηφικές κυβερνήσεις.

Αν η Ν.Δ. θέλει να έχει μέλλον -και μαζί της η χώρα- δεν αρκεί να κερδίσει τις εκλογές, ούτε καν η αυτοδυναμία αρκεί. Αυτά είναι τα ελάχιστα απαραίτητα, η «αναγκαία συνθήκη». Η «ικανή συνθήκη» είναι να βασισθεί σε κοινωνικές δυνάμεις έτοιμες και αποφασισμένες για ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις και μάλιστα είναι μεγαλύτερες από όσο φανταζόμαστε. Δεν είναι όμως αναλόγως ισχυρές γιατί εκ φύσεως είναι εκτός κομμάτων, άρα εκτός πολιτικής. Δεν είναι οργανωμένες, αλλά έχουν κοινωνική δυναμική. Προς το παρόν χαμηλού προφίλ, κυρίως μέσω του διαδικτύου και σε επαγγελματικούς χώρους.

Το στοίχημα για την Ν.Δ. είναι να τις προσεγγίσει, να τις εκφράσει και να τις αναδείξει. Αν το πετύχει η κοινωνική της βάση θα ανανεωθεί και θα ενισχυθεί ενώ η πολιτική της δυναμική θα είναι σαρωτική. Το νέο, αν εκφρασθεί, παρασύρει το παλαιό!

Με δυο λόγια, η Ν. Δ. πρέπει να επιλέξει και να εκφράσει την Παραγωγική Ελλάδα και όχι στην Παρασιτική, την οποία με απόλυτη επιτυχία εκφράζει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ουσιαστικώς, πρέπει να επιλέξει μια αντιστροφή της στρατηγικής των πλατειών που ακολούθησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να εκφράσει τον κόσμο που ποτέ δεν πήγε στις πλατείες της παράνοιας, τον κόσμο που ποτέ δεν φώναξε «να καεί η Βουλή». Η Ν.Δ. πρέπει να εκφράσει τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής. Τόσο απλό.

Η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, για την διάθεση των 600.000.000 ευρώ είναι μια ιδανική ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια κίνηση υψηλού πολιτικού προφίλ να αιφνιδιάσει και να αλλάξει τους κανόνες (εδώ) του παιχνιδιού.

– Αφ’ ενός αφήνοντας τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

– Αφ’ ετέρου ζητώντας να αποσυρθεί η πρόταση και τα χρήματα να διατεθούν για την δημιουργία ενός μηχανισμού1 χρηματοδοτήσεως της παραγωγής, δηλαδή επιχειρήσεων που αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν από το εμπορικό τραπεζικό σύστημα.

Μοχλευόμενα αυτά τα 600.000.000 ευρώ, μέσω διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού θα μπορούσαν να γίνουν τουλάχιστον 1.200.000.000! Αν αυτό το ποσόν έπεφτε στην οικονομία -μέσω επενδυτικών τραπεζών και funds– μέσα σε ένα χρόνο το αποτέλεσμα θα ήταν πολλαπλάσιο, ίσως και άνω του 1% του Α.Ε.Π. Τότε θα υπάρχει αληθινό μέρισμα να διανεμηθεί σε συνταξιούχους και όποιους άλλους το δικαιούνται! Τώρα, απλώς πετάμε λεφτά στη μαύρη τρύπα της κατανάλωσης, η οποία -σε συντριπτικό ποσοστό- διακινεί εισαγόμενα ή/και προϊόντα πολύ χαμηλής εγχωρίου προστιθεμένης αξίας…

Αυτή θα είναι μια πρόταση την οποία δεν μπορούν να αρνηθούν οι εταίροι. Μια πρόταση που θα δείξει ότι η Ν.Δ. τολμά, έχει όραμα και μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση! Μια πρόταση που θα κάνει τα κουτοπόνηρα nonpaper της παρέας του Μαξίμου…

χαρτί ακατάλληλο ακόμη και για την τουαλέτα!

1 Ήδη από το 2013 είχα υπαινιχθεί ένα τέτοιο μηχανισμό, σε άρθρο μου στο newdeal

Previous articleΑΕΡΙΟΛΟΓΙΕΣ
Next articleΦΙΛΙΑ Η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.