Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

O Μηνάς Θ. Αναλυτής είναι Οικονομολόγος. Πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία στο οικονομικό πανεπιστήμιο του Poitiers απ” όπου και απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό δίπλωμα D.E.A (Diplome d΄ Etudes approfondies) στην οικονομική ανάλυση και πολιτική.

Από το ίδιο πανεπιστήμιο αναγορεύθηκε Διδάκτωρ.

Εργάσθηκε ως διευθυντής του τομέα οικονομικών και κοινωνικών μελετών του ΕΛΚΕΠΑ και ως ειδικός επιστήμονας στο Υπουργείο Εργασίας, στη μονάδα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάλυσης πολιτικής.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εργάστηκε στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας,ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και από το 2002 έως το 2011 ήταν Γενικός Διευθυντής του. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε γαλλικά και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Κείμενά του έχουν φιλοξενηθεί στον Οικονομικό Ταχυδρόμο.Από το 1990 έως σήμερα,συνεργάζεται με την εφημερίδα Καθημερινή,ως αρθρογράφος με άρθρα γνώμης και προβληματισμού,τα οποία αναφέρονται σε τρέχοντα ζητήματα της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.
Eίναι εταίρος και διαχειριστής της εταιρείας συμβούλων «ΣΥΓΚΛΙΣΙΣ –ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΑΣ Ε.Π.Ε.»
ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ

Latest posts by ΜΗΝΑΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ (see all)

Επικοινωνηστε με τον αρθρογραφο