Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π. ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π. ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

Ο Απόστολος είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 29.09.1967.
Ολοκλήρωσε την βασική και μέση εκπαίδευση στην πόλη της Καβάλας.
Το έτος 1986, κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων, εισήχθη στο τμήμα Νομικής, της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής το έτος 1991, με βαθμό 7,74 «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ».
Αμέσως μετά το βασικό του πτυχίο, κατόπιν εξετάσεων, πέτυχε την εισαγωγή του, στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Α.Π.Θ., απ’ όπου αποφοίτησε από τον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, με βαθμό « ΑΡΙΣΤΑ ».
Το έτος 1993 έλαβε την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος Δικηγόρου, μετά από εξετάσεις στο Εφετείο της Θράκης.
Έκτοτε διατηρεί με την σύζυγό του, που ασκεί το αυτό επάγγελμα, Δικηγορικό Γραφείο στην Καβάλα, ασχολούμενος με διάφορα είδη υποθέσεων.
Οι υποθέσεις με τις οποίες κατά κύριο λόγο ασχολείται, καλύπτουν, μία ευρύτατη θεματολογία προβλημάτων, της σύγχρονης οικονομικής ζωής, και αφορούν κυρίως, ζητήματα διοικητικού, αστικού, εμπορικού, τραπεζικού, κοινωνικοασφαλιστικού και εν γένει δικαίου των επιχειρήσεων.
Συνεργάζεται ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος με διάφορες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες της Καβάλας. Τυγχάνει από το 1994 έμμισθος νομικός σύμβουλος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων & Λιπαντικών Ν.Καβάλας, των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας Center T.V. και ΕΝΑ CHANNEL. Για τέσσερα εξάμηνα δίδαξε στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καβάλας, σε σπουδαστές και σπουδάστριες του ιδρύματος, εμπορικό, αστικό και φορολογικό δίκαιο. Δίδαξε επίσης στο Δημοτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Καβάλας ως επιμορφωτής ανηλίκων. Από το θέρος του 2007 συνεργάζεται με το Δήμο Καβάλας με σχέση πάγιας έμμισθης εντολής.
Γνωρίζει Γαλλικά και Αγγλικά καθώς επίσης και χειρισμό ηλεκτρονικού υπολογιστή σε περιβάλλον, Windows χειριζόμενος όλα τα προγράμματα του Microsoft Office, Internet explorer, κτλ.
Το έτος 1992, συμμετείχε ως ομιλητής σε τριήμερο συμπόσιο του Πνευματικού Ιδρύματος Γεωργίου Α.Παπανδρέου με θέμα: «Γεώργιος Παπανδρέου. Διαχρονική παρουσία και δράση στην ελληνική πολιτική ζωή 1907 - 1968». Τίτλος της παρουσίασής του «Γεώργιος Παπανδρέου, μία κορυφαία πολιτική παρουσία των Κεντρώων Κυβερνήσεων 1950 - 1951», για την οποία υπήρξε και δημοσίευση στον τιμητικό τόμο που εξέδωσε το Ίδρυμα.
Έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, υπηρετώντας την θητεία του στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών του Στρατού Ξηράς.
Είναι έγγαμος από το έτος 1992 με την επίσης Δικηγόρο Καβάλας, Χαρίκλεια Μπουρλάη και ήδη πατέρας τριών τέκνων ηλικίας 14,5 και 13 και 7 ετών αντίστοιχα.
Είναι οργανωμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ από το έτος 1994, ενώ το 1998 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας και σήμερα βουλευτή του Κινήματος Μ. Τιμοσίδη. Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα συνέδρια και συνδιασκέψεις του Κινήματος τα τελευταία έτη. Το 2005 εξελέγη Γραμματέας της Δ.Ο. Καβάλας και μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Κατά την διάρκεια της θητείας του (2005 – 2008) μετείχε στη Συντονιστική Γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, ενώ υπήρξε υπεύθυνος τύπου και επικοινωνίας καθώς και άλλων τομέων του οργάνου. Κατά τη διάρκεια της θητείας του εξελέγη Δήμαρχος Καβάλας ο υποψήφιος του Κινήματος Κ. Σιμιτσής με ποσοστό 62%. Σήμερα τυγχάνει μέλος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Καβάλας καθώς και Συντονιστής Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Ν.Καβάλας.
Αγαπημένες ασχολίες: Διάβασμα, συλλογή βιβλίων, μουσική όλων των ειδών (ιδιαίτερη προτίμηση στο baroque, latin jazz), περιηγητικός τουρισμός, πεζοπορία μεγάλων αποστάσεων, ορειβατικές διαδρομές.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Π. ΑΓΕΛΑΡΑΚΗΣ

Επικοινωνηστε με τον αρθρογραφο