Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΣ

Ο Γιάννης είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε το έτος 1983 και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Νεάπολη-Περιφερειακός Λυκαβηττού). Είναι το πρώτο και μοναδικό τέκνο εκ του γάμου του Χαραλάμπους Ι. Κάπου (1934-2011), Δικηγόρου Αθηνών με την Αντωνία Δ. Πανταζοπούλου, πολιτικού επιστήμονος. Και οι δύο γονείς του κατάγονται από την επαρχία, ο μεν πατέρας του από το Νεοχώρι Ζαχάρως Ηλείας, η δε μητέρα του από το Πεταλίδι Μεσσηνίας. Το 2001 αποφοίτησε με «Άριστα» από το 2ο Ομήρειο Λύκειο Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια εισήχθη στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία και αποφοίτησε το 2005, με βαθμό πτυχίου 8,19/10.
Ακολούθως επέστρεψε στην Αθήνα, όπου και συνέχισε τις σπουδές του και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, παρακολουθώντας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Από το 2007, αμέσως μετά το πέρας της άσκησής του, ασκεί ενεργό και μάχιμη δικηγορία, ασχολούμενος με υποθέσεις όλου του φάσματος του δικαίου, κατά κύριο λόγο όμως με εργατικής φύσεως υποθέσεις, ειδικευθείς στο δίκαιο αυτό.
Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά και είναι υπότροφος του Γερμανικού Ινστιτούτου Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD)
Τυγχάνει 1ος Αν. Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ”
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΣ

Επικοινωνηστε με τον αρθρογραφο