Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Ο Πέτρος Παπαιωάννου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1951 και είναι πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1975) και διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1980).
Συνεχίζοντας την οικογενειακή οικοδομική επιχείρηση κατασκευής πολυκατοικιών και βιοτεχνικών κτιρίων , το 1980 ίδρυσε την δική του τεχνική εταιρεία μελετών – κατασκευών, η οποία με ίδια κεφάλαια ολοκλήρωσε κτίρια βιοτεχνικής χρήσης συνολικής έκτασης περίπου 20.000 τ.μ.
Το 1986, αναγνωρίζοντας την έλλειψη συστηματικής και τεκμηριωμένης τεχνικής πληροφόρησης στον τομέα των κατασκευών,την έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού και την γενικότερη απαξίωση του ουσιαστικού ρόλου του αρχιτέκτονα και του πολιτικού μηχανικού στη χώρα μας, ίδρυσε την εξειδικευμένη εκδοτική εταιρεία ΚΤΙΡΙΟ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΕ, με επιμορφωτικό χαρακτήρα, εκδίδοντας από τότε πανελλαδικά το πρωτοπόρο μηνιαίο τεχνικό περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ. Στην 30ετή πορεία της η εταιρεία κυκλοφόρησε περίπου 300 μηνιαία τεύχη και δεκάδες ετήσιες εκδόσεις και τεχνικά και αρχιτεκτονικά βιβλία. Οργάνωσε με επιτυχία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεκάδες ημερίδες και διάφορες εκδηλώσεις επιστημονικού και αρχιτεκτονικού περιεχομένου, συνδέοντας τα Πολυτεχνεία της χώρας ως κέντρα παραγωγής γνώσης, με το επαγγελματικό πεδίο εφαρμογής της στην παραγωγή κτιρίων,με τη συνεργασία πολλών σημαντικών καθηγητών.
Η επιλογήκαι παραμονήστη Θεσσαλονίκη ως έδρα της επιχείρησής, υπήρξε συνειδητή, με διάθεση υποστήριξης της πόλης που γεννήθηκε και ενεργό συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή της.
Στο πλαίσιο αυτό διετέλεσε από το 1996 μέχρι το 2012 σύμβουλος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και απο το 2013 υπήρξε πρωτοπόρο ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ). Ένας σύνδεσμος 64ων σημαντικών επιχειρήσεων του κλάδου των κατασκευών, που δουλεύει για την συνένωση όλων των σχετικών φορέων του κατακερματισμένου αυτού
κλάδου, την επανεκκίνησή του και την συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που χάθηκαν στην περίοδο της κρίσης.
Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Δήμητρα Τσιώρα και πατέρας σήμερα δύο φοιτητών , 21 και 22 χρονών.
ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Latest posts by ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ (see all)

Επικοινωνηστε με τον αρθρογραφο