Έστω, ότι (χτύπα ξύλο) χωρίζετε. Περνάει ο καιρός, βιώνετε τη θλίψη, θυμώνετε και τέλος νιώθετε καλύτερα. Σε ποιόν δεν έχει τύχει; Είστε νέος/νέα ακόμα και θέλετε να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας. Οι πρώτες σκέψεις συνήθως δεν είναι θετικές: «Έχω μεγαλώσει», «Ποιος θα με θέλει» και όλα τα limitingthoughts που πάνε πακέτο. Και μετά βγαίνετε έξω και ζηλεύετε κάτι άλλους/άλλες που ενώ δεν είναι τόσο γοητευτικοί/ες είναι ευτυχισμένοι και ζευγαρωμένοι. Και απορείτε, πώς το κάνουν.

Αντικαταστήστε τώρα το «χωρίζετε» με το «αφήνετε τη δουλειά για να κάνετε οικογένεια και να είστε κοντά στα παιδιά» ή με το «απολύεστε». Αυτό που χρειάζεστε σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι να βρείτε σύντροφο αλλά να κάνετε το comeback στην καριέρα σας.

Ξεκινήστε από το βιογραφικό σας ή το προφίλ σας στο LinkedIn (αν έχετε). Αξιολογήστε τι άνθρωπο δείχνει: πεπειραμένο αλλά «βαρύ», νέο αλλά όχι μοντέρνο, ικανό αλλά όχι ευέλικτο; Σκεφτείτε τι άνθρωπο θέλετε να δείχνει. Είστε αυτός/αυτή που περιγράφει στα αλήθεια; Αν όχι, αλλάξτε το. Μπορεί αυτό το βιογραφικό/ προφίλ κάποτε να «δούλευε» τώρα όμως δε σας αντιπροσωπεύει.

Υπάρχει κάποια φωτογραφία σας online? Πώς σας φαίνεται; Σας αντιπροσωπεύει;

Δείτε τη γενικότερη εικόνα σας στο Internet. Τι λέει για εσάς; Ποια είναι η σχέση σας με ένα περιβάλλον που ενδιαφέρει κάθε επιχειρηματία και υποψήφιο εργοδότη; Σκεφθείτε το και αν δε σας ικανοποιεί πραγματικά η απάντηση που θα δώσετε, αλλάξτε τη διαδικτυακή σας ταυτότητα (online identity).

Στο διάστημα που λείψατε, πώς εξελιχθήκατε; Αποκτήσατε κάποια νέα ενδιαφέροντα, γράφετε σε κάποιο blog, έχετε portfolio με φωτογραφίες, συμμετέχετε σε groups στο LinkedIn ενεργά, οργανώνατε ομιλίες σε μικρά groups, ταξιδεύατε, ζωγραφίζατε, δημιουργούσατε με κάποιον τρόπο, κάνατε εθελοντική εργασία;

Είναι απαραίτητο το comeback να είναι απόλυτο; Πρέπει να είναι στη ίδια θέση, στην ίδια δραστηριότητα, στο ίδιο περιβάλλον; Μήπως θα μπορούσατε να διαφοροποιηθείτε; Μήπως θα έπρεπε;

Το βασικότερο από όλα είναι να μη φοβάστε και να είστε ειλικρινείς. Επίσης να έχετε υπομονή και επιμονή. Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο πιο γρήγορα θα έχετε αποτελέσματα. Άλλωστε και στη περίπτωση του χωρισμού, δε θα βρίσκατε τον επόμενο σύντροφο με το που θα αποφασίζατε να χάσετε 5 κιλά ή να βάψετε τα μαλλιά σας…

Ξεκινήστε, η καλύτερη ώρα είναι τώρα!

Μέχρι την άλλη εβδομάδα να φροντίζετε την καριέρα σας.

Previous articleΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΤ
Next articleΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙΣ
Avatar
Η Σύμβουλος Καριέρας και Personal Branding Strategist, Μαρίνα Βογοπούλου, καθοδηγεί τους επαγγελματίες στη διαχείριση της καριέρας τους με βάση τις προσωπικές τους αξίες και το όραμά τους ώστε να επιτύχουν εργασιακή ικανοποίηση και επαγγελματική καταξίωση. Είναι η πρώτη Πιστοποιημένη Reach Personal Branding Strategist στην Ελλάδα, μεταξύ περίπου 500 ατόμων σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές σε δυο ειδικότητες της «εργασίας»: Συμβουλευτική Καριέρας και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού. Πριν ιδρύσει το enjoywork.gr το 2010 εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Σύμβουλος Καριέρας και Διευθύντρια Προσωπικού στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το γράψιμο (δεινή blogger και αρθρογράφος) είναι η μεγάλη της αγάπη μετά την οικογένεια και τη δουλειά της. Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σμίλη, το πρώτο της βιβλίο «Δουλειά, μια και καλή!», ένας πρακτικός οδηγός για τις 30 πρώτες, κρίσιμες μέρες σε μια νέα θέση.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.