Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Ο ΑχιλλέαςΠαπαδιονυσίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Από το 1979 ασχολήθηκε με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ξεκίνησε συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου με ανεγνωρισμένους ηθοποιούς-ζωγράφους-συνθέτες, τραγουδιστές.
Από το 1991 ξεκινάει εκπομπή στην ιδιωτική τηλεόραση με συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης, της Τέχνης, της Ιατρικής και του Πολιτισμού, παίρνοντας συνεντεύξεις ανθρώπων με Παγκόσμια εμβέλεια όπως του Κρίστιαν Μπάρναρντ, Μαγκτί Γιακούμπ, Ανδρέα Τζάκη, Ζακλίν Ντε Ρομιγύ, του Νομπελίστα Κούντερ Μπλόμπελ, Μάριου Πλωρίτη. Λυκούργου Καλλέργη, Άννα Συνοδινού και άλλων.
Παραλλήλως διοργανώνει εκδηλώσεις τιμητικές για τον Κρίστιαν Μπάρναρντ, Σταύρο Καλλέργη, Θόδωρο Γιογκαράκη, συνέδρια με ΄θεμα Τουρισμός Πολιτισμός, και Ολυμπισμός-Τουρισμός-Πολιτισμός.
Και πρίν 2 χρόνια εκδόθηκε βιβλίο του με τίτλο//Συναντήσεις με Προσωπικότητες// που είχε μεγάλη απήχηση και έχει παρουσιασθει σε ΑθήναΞενοδοχείοATHENS LEDRA MARRIOTT, Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ΘεσσαλονίκηΑίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, Βόλος Κινηματοθέατρο Αχίλλειον, Λάρισσα, Αγρίνιο Ξενοδοχείο IMPERIAL,Πάτρα ΞενοδοχείοPATRA PALACE για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στην παρουσίαση του βιβλίου του συνεργάσθηκαν πολλοί Σύλλογοι, μεταξύ αυτών Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, ο Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών, Επίσης η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, η Νομαρχία Αχάιας,η Νομαρχία Μαγνησίας, η Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Αγρινίου.
Για το βιβλίο του Αχιλλέα Παπαδιονυσίουμίλησαναπό το χώρο της Επιστήμης , ο Πρύτανης του Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ Κώστας Μουτζούρης, ο Καθηγητής του Εθνικού Δικαίου κ Σταμάτης Γεωργούλης, ο καθηγητήςτου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου, η πρώτη Γυναίκα Πρύτανης και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνηκ Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη,η Εθνολόγος κ Τσάβες Λίλα,ο κ Γιώργος Λογοθέτης Πανεπιστημιακός-Δημοσιογράφος και Δήμαρχος Απολλωνείων Λευκάδος, ο Φυσικοθεραπευτής κ τέως Διοικητής των Νοσοκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΜΠΙΖΟΣ: Ο ΜΑΝΤΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ

Ο  κ Γεώργιος Μπίζος δικηγόρος του αείμνηστου Νέλσον Μαντέλα είχε μιλήσει στην τηλεόραση του Αχελώου στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες και στον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου, σε δυο εκπομπές τον Οκτώβριο του 2010.

Ο κ Μπίζος μίλησε για το βιβλίο του/Οδύσεις προς την Ελευθερία, πότε και πώς έφυγε από την Ελλάδα, πώς προσαρμόσθηκε στην Νότια Αφρική του Απαρχαιντ, πώς συνδέθηκε με τον Νέλσον Μαντέλα, ποια τα συναισθηματά του όταν έφυγε από την Μεσσηνία, πώς αισθάνεται πού είναι μύθος για τους ΝοτιοΑφρικάνους, γιατί του είχε απαγορευθεί να έρχεται για 20 χρόνια στην Ελλάδα, γιατί ο Νέλσον Μαντέλλα τον θεωρούσε αδελφό, για την διάκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουάσιγκτον να ανακηρυχθεί Δικηγόρος της Χρονιάς, πώς έγινε Δικηγόρος του Μαντέλα, τι σήμαινε ότι ηταν δικηγόρος του Μαντέλα, τι θυμάται από τον Μαντέλα, αν και πόσο έχει επηρεασθεί από τον Μαντέλα, τι τον εντυπωσίασε στον Μαντέλα, για την εγκληματικότητα στην Νότια Αφρική, για το ποσόν που επενδύουν στην Νότια Αφρική στην Παιδεία και άλλα πολλά.

Ευχαριστίες και στον σκηνοθέτη Γιάννη Κατωμερή για την παραχώρηση ντοκυμαντέρ για τον κ Γεώργιο Μπίζο

Παρακολουθείστε και το 2ο μέρος της συνέντευξης