Με αφορμή την επιθυμία του Λουκιανού Κηλαηδόνη να αποτεφρωθεί η σορός του ήρθε στην επικαιρότητα, για άλλη μια φορά, η ανυπαρξία αποτεφρωτηρίων στη χώρα μας παρ’ ότι η νομοθεσία το επιτρέπει. Υποτίθεται, οι Δήμαρχοι αρνούνται να δημιουργήσουν αποτεφρωτήρια επειδή τους πιέζει η Εκκλησία.

Παρ’ ότι πρόκειται για έναν ισχυρισμό που δεν τεκμαίρεται, εγώ δέχομαι ότι είναι έτσι γιατί, όντως, έχει η Εκκλησία την ισχύ να το κάνει και το έχει κάνει σε άλλες περιπτώσεις.

Προκύπτουν, όμως, και μερικά εύλογα ερωτήματα:

– Όσοι διακινούν αυτή την άποψη/καταγγελία δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό-ακυρώνονται παραδεχόμενοι ότι η ισχύς τη θρησκείας, άρα και της Εκκλησίας, είναι τόσο συντριπτική ώστε να εμποδίζει την εφαρμογή του νόμου;

– Άραγε, γιατί πρέπει οι Δήμοι να δημιουργήσουν αποτεφρωτήρια; Γιατί ο νόμος δεν δίνει τη δυνατότητα για ιδιωτικά αποτεφρωτήρια ώστε να μην πληρώνουμε την μεταφορά και αποτέφρωση στη Βουλγαρία; Οι ιδιώτες δεν ενδιαφέρονται για τις ψήφους των πιστών, αλλά για το κέρδος.

– Όμως, αν επιτραπούν τα ιδιωτικά αποτεφρωτήρια θα είναι βιώσιμα; Υπάρχει επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων; Μπορεί οι Δήμαρχοι να τελούν πολιτικούς γάμους αδιαφορώντας για τον μικρό αριθμό τους, αλλά ουδείς ιδιώτης δεν θα ρισκάρει τα λεφτά του για να ικανοποιήσει μια ανύπαρκτη πελατεία!

Προσωπικώς, πολύ θα ήθελα να αποτεφρωθώ όταν πεθάνω και ελπίζω να αφήσω επαρκές ποσό ώστε να με αποτεφρώσουν έστω και εκτός Ελλάδος. Όμως, μας αρέσει ή όχι, ζούμε σε μια χριστιανική χώρα, μέλος μιας ενώσεως χριστιανικών κρατών. Η διαφώτιση και ο φιλελευθερισμός ασφαλώς επηρέασαν την Εκκλησία, Καθολική και Ορθόδοξη, όμως ουδόλως αναίρεσαν το χριστιανικό χαρακτήρα της ηπείρου μας. Και δε νομίζω οι πρωτεργάτες τους να φιλοδόξησαν κάτι τέτοιο.

Ως εκ τούτου, όσοι δεν είμαστε θρήσκοι, όσοι αντιλαμβανόμαστε το Θείο με τρόπο διαφορετικό από αυτόν της επίσημης Εκκλησίας, όσοι προτιμούμε να κρατούμε την ομολογία πίστεως αυστηρώς για τον εαυτό μας, όσοι είμαστε άθεοι ή αγνωστικιστές, ας αποδεχθούμε κάτι πολύ απλό: είμαστε μειοψηφία, άρα δεν μπορούμε -και δεν πρέπει να μπορούμε- να επιβάλλουμε στην κοινωνία και στην πολιτεία τις δικές μας απόψεις. Αν θέλουμε αποτεφρωτήρια ας τα κατασκευάσουμε. Αν δεν μας δοθεί άδεια ας την διεκδικήσουμε δικαστικώς. Όλα τα υπόλοιπα είναι φθηνή πολιτική που εκφράζει μόνο προσωπικά συμπλέγματα και ανόητες ιδεοληψίες.

Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσω να δίνω θρησκευτικό όρκο ενώπιον των Δικαστηρίων ενώ πάντοτε με δεσμεύει ο θρησκευτικός όρκος προς την πατρίδα!

Previous articleΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΙΖΕΡΙΑΣ
Next articleΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΜΑΧΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι. Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδος χρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE. Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεων με συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων. Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ. Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβε μέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού. Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες. Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών. Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.