Φαίνεται πως σιγά -σιγά χάνουμε ερείσματα και πλεονεκτήματα (=Ηθικά, Δημοκρατικά, Πνευματικά, Εκπαιδευτικά, Αστυνόμευσης / Ασφάλειας, Δικαιοσύνης, Σοβαρότητας, Πατριωτισμού κ.ο.κ.) .

Το Κ.Σ (= Κομματικό Σύστημα, πρώην Π.Σ= Πολιτικό Σύστημα) τα έχει απολέσει, με σημαιοφόρο – και λόγω άσκησης διακυβέρνησης -την Συμπολίτευση / Συγκυβέρνηση. Εκτεταμένα τα παραδείγματα. Τραγικά τα αστοχήματα. Αχαλιναγώγητη η ψευδολογία και η παραπλάνηση. Έκδηλη πλέον η ανησυχία των πολιτών.

Σταχυολογώ ενδεικτικά:

– Οι φαιδρότητες της διεξαγωγής – αλλά και η όλη μεθόδευση – χορήγησης τηλεοπτικών αδειών.

– Οι δηλώσεις, μεταξύ άλλων, του κου Πρωθυπουργού σε γνωστή Γαλλική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας όπου αναφέρει «…. Με το Δημοψήφισμα η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο…» και αναρωτιέται ο κάθε αφελής: Γιατί το είπε; Υπήρχε λόγος υπενθύμισης του Δημοψηφίσματος που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε τη χώρα αφού το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ;

Εκτός αν δεχθούμε ότι : Πράγματι η Χώρα μας έπαψε να είναι μαύρο πρόβατο επειδή μεταλλάχθηκε σε ….. παρδαλό κατσίκι , οπότε ……

– Η συνέχιση του εκπαιδευτικού αλαλούμ.

Έχω, εδώ και αρκετά χρόνια, αρθρογραφήσει για το εξαιρετικά ευαίσθητο, αλλά και θεμελιώδους σημασίας ζήτημα της Παιδείας.

Δυστυχώς «Φωνή βοώντος εν τη – διανοητική, ηθική, πατριωτική – ερήμω».

– Η υπόθεση της ….ανοικονόμητης οικονομίας η διαχείριση της οποίας έχει εσχάτως ανατεθεί σε σακίδιο – φόρους διαπραγματευτές / διαχειριστές βαδίζει για έβδομη χρονιά από το κακό στο χειρότερο .

– Η ληστρική /δημευτική/ εξοντωτική υπερφορολόγηση

– Ο άθλιος ΕΝΦΙΑ

– Η Δημόσια Τάξη/ Αστυνόμευση απουσιάζει αιδημόνως και διακριτικώς, όπως αρμόζει σε ευπρεπώς δημοκρατικοκρατούμενη Χώρα Δυτικής Μπανανίας και αγριεμένων μπαχαλάκηδων.

– Συνεχής – ανελέητη σε εκνευριστικό βαθμό συνεχιζόμενη – αναφορά / αυτοδιαφήμιση (εν ανεπάρκεια ειδών όπως) «Ηθικών πλεονεκτημάτων , εντιμότητας, ειλικρίνειας, συνέπειας» – για πρώτη, και μάλιστα αριστερή, φορά – που δρα όχι μόνον αποχαυνωτικά αλλά και παραπλανητικά / συγκαλυπτικά.

– Λεκτική /φραστική και μόνον αντίδραση του κου Συγκυβερνήτη ο οποίος κατακεραυνώνει (και καλά κάνει μόνον που αυτό δεν φτάνει) τους συν-εταίρους του της συμπολίτευσης σε διάφορα ζητήματα οικογένειας, Θρησκείας, εθνικών θεμάτων, διαφθοροδιαπλοκής κ .ο.κ.

Απειλεί, αλλά μέχρις εκεί (!).

– Το χειρότερο και πιο επικίνδυνο όμως είναι οι συμφωνίες , που υπογράφονται, αντιστάσεως μη ούσης, όπως:

Το Super / Υπερταμείο.

Σε αυτό θα παραχωρηθεί η συνολική Δημόσια Περιουσία της Ελλάδας.

Προσέξτε: όχι τα έσοδα μόνον, αλλά η περιουσία (;).

Το μόνο παρήγορο είναι πως αυτή η …. «πατριωτικά εμπορική συναλλαγή» γίνεται μόνον για …. 99 χρόνια . Αποφεύχθηκε δηλαδή (φαντάζομαι ήταν προϊόν αγώνων πολύωρων και κοπιωδών των δικών μας ) η δέσμευση μας για 100 χρόνια » έναν αιώνα, έτσι δεν σπάσαμε το ψυχολογικό φράγμα της εκατονταετίας, κάτι που δεν θα τους συγχωρούσαν οι πραγματικοί (ευτυχώς υπάρχουν / απόμειναν κάποιοι ακόμη) Πατριώτες.

Άλλο 99, και άλλο 100. Ζήτημα εντυπώσεων!

Πέτυχαν και κάτι πολύ σημαντικό: Το Υπερταμείο δεν θα βρίσκεται σε ξένη χώρα ευρωπαϊκή, αλλά στην Ελλάδα (!).(Υπό ξένη Διοίκηση βέβαια, όπως αρμόζει σε κάθε αξιοσέβαστο Κράτος- Προτεκτοράτο που βρίσκεται υπό κηδεμονία).

ΥΓ Δεν γνωρίζω αν τα παραπάνω είναι απόρροια : ηθικών, διανοητικών, πολιτικών , πατριωτικών πλεονεκτημάτων.

Ό,τι όμως και να συμβαίνει, προτιμότερο θα ήταν να έλειπαν, καθώς και τα λογής- λογής και διαλογής πολιτικάντικα επινοήματα αποπροσανατολισμού.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.