Οι δημοσκοπήσεις, το Βατερλό των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και οι υπουργοί που απολαμβάνουν την –ανεξήγητη- ασυλία του πρωθυπουργού είναι πονοκέφαλος για το Μαξίμου αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βρίσκεται μπροστά σε μία «επόμενη μέρα» για την οποία έτρεφε μία ακόμη αυταπάτη… Ότι δηλαδή δεν θα ερχόταν ποτέ!

Και μπορεί η καθυστέρηση στη σύσταση του ΕΣΡ να είναι «βούτυρο στο ψωμί» της αντιπολίτευσης, επιτρέπει όμως στον πρωθυπουργό να «ροκανίσει χρόνο» απομακρύνοντας έστω και για λίγο τη στιγμή της αλήθειας, που ακούει στο όνομα «ανασχηματισμός»!

Με «παιχνίδια» όπως τη δημιουργία 5 (!) νέων Υπουργείων (Θεός ξέρει πόσο θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό τόσο η δημιουργία τους, όσο και η μετονομασία άλλων), αλλά και τις διαρροές οι οποίες θέλουν τον ανασχηματισμό να ολοκληρώνεται μετά την σύσταση του ΕΣΡ, ο Α. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει λίγο χρόνο ώστε να λύσει μία εξίσωση με πολλούς… παρανομαστές.

Η ελεύθερη πτώση σε όλες τις δημοσκοπήσεις, οι «αντάρτες» οι οποίοι ναι μεν είναι συμπαγής ομάδα στις ψηφοφορίες αλλά εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και από τον ίδιο τον Α. Τσίπρα ο οποίος -εδώ και αρκετό καιρό- λειτουργεί ως Λουδοβίκος και τους φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων, το σφυροκόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και οι δημόσιες εμφανίσεις των πρωτοκλασάτων οι οποίοι έχουν χάσει κάθε μέτρο, κάνουν τον ανασχηματισμό μία επικίνδυνο υπόθεση με ορατό τον κίνδυνο να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμεί το Μαξίμου!

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα το οποίο έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους «στρατολόγους» του Μαξίμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάγκο!

Η διάσπαση στις προηγούμενες εκλογές, η απροθυμία πολλών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να πάρουν στα χέρια τους την όποια «καυτή πατάτα», αλλά και η εξαγγελία των 5 νέων Υπουργείων δημιουργούν είτε κενό σε πρόσωπα, είτε μία αναγκαστική ανακύκλωση εκείνων οι οποίοι έχουν φέρει αρκετές φορές σε θέση άμυνας την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση να κάνει «πάρτι», ζητώντας επιτακτικά εκλογές.

Έχοντας χάσει το επικοινωνιακό παιχνίδι ο Α. Τσίπρας προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα, με τεράστια και ανεξήγητη ανοχή, να υπερασπιστεί την πολιτική της κυβέρνησής του αλλά και τους λαλίστατους Υπουργούς και βουλευτές, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι αντιμέτωπος με μία, σχεδόν, μη διαχειρίσιμη κατάσταση!

Με την «πλάτη στον τοίχο» λοιπόν, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει γενναίες και σκληρές αποφάσεις… Με όποιο εσωκομματικό κόστος να στραφεί σε όλο το –εξαιρετικό- δυναμικό της κοινωνίας (έστω και αν προέρχεται από αντίθετους πολιτικούς χώρους), να απομακρύνει τα «βαρίδια» έστω και αν είναι παιδικοί του φίλοι και μαζί, να απομακρύνει τον κίνδυνο των εκλογών, κάτι που μπορεί να έχει κάνει σημαία ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά και μόνο διότι ελπίζει ότι αυτό δεν θα συμβεί…

Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται σοβαρούς ανθρώπους για να διαχειριστούν σοβαρά προβλήματα… Και όπως λέει ο σοφός λαός «αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις»!

Previous articleBLUEBERRY NIGHTS ΣΤΟ NJV ATHENS PLAZA
Next articleΕΠΕΝΔΥΤΗΣ = ΔΥΝΗΤΙΚΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
ΙΩΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Ίων Παπαδάκης (ή αλλιώς «Ιονιστής») έγινε δημοσιογράφος και «ραδιοφωνιτζής» από χόμπι (καμία σχέση με ότι σπούδασε). Λάτρευε το γράψιμο από παιδάκι, όμως τον στοίχειωνε αυτό που άκουγαν οι γονείς του από τους καθηγητές του: «Καταπληκτική η έκθεση του γιού σας… Όμως είναι πάλι εκτός θέματος!» Τι πάει να πει εκτός θέματος ρε φίλε; Πώς είναι δυνατόν η σκέψη σου, η άποψή σου, τα συναισθήματά σου να είναι εκτός θέματος; Τελικά, έκανε επάγγελμα το «θέμα» και παρέμεινε «εκτός θέματος» στην προσωπική του ζωή… Ξεκίνησε από σπικαζ για διαφημιστικά, μετά περιοδικά και μετά «τρούπωσε» στον μεγάλο του έρωτα, την εφημερίδα… Από υλατζής, μέχρι διευθυντής! Επικαιρότητα, 24 Ώρες, Εσπρέσο, Αυριανή, Αθηναϊκή, Καρφί, Απογευματινή, Σφήνα, Athens Voice, Παρασκήνιο… (Να μην πούμε για ραδιόφωνο, περιοδικά και ολίγον από τηλεόραση) Δημοσιογράφος λοιπόν στο επάγγελμα… Μην ακούτε αυτά που λένε μερικοί «συνάδελφοι» περί λειτουργήματος. Λειτούργημα κάνουν οι γιατροί, οι δάσκαλοι, άντε και οι παπάδες! Οι δημοσιογράφοι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, Ταλιμπάν, Μουτζαχεντίν πως το λένε… Έτσι προσπάθησε να είναι «πληρωμένος» και όχι δολοφόνος και θέλει να πιστεύει ότι τα κατάφερε… Ο «Ιονιστής» είναι ο άλλος του εαυτός… Γράφει και με αυτό το όνομα τα τελευταία 20 χρόνια τόσο σε εφημερίδες και ιστοσελίδες όσο και στο blog του, έτσι για την ψυχοθεραπεία του πράγματος… Έχει δουλέψει με τους καλύτερους και με τους χειρότερους… Έχει γνωρίσει ανθρώπους, πολλούς ανθρώπους! Άλλους τους λάτρεψε, άλλοι τον γοήτευσαν και άλλους τους μίσησε… Και όλα αυτά με πάθος! «Σωστό ή λάθος κάντο με πάθος» είναι το μότο του και συνεχίζει να είναι «εκτός θέματος», αρνούμενος να επιλέξει το μέτριο, όταν υπάρχει το καλύτερο! Και πιστέψτε με η ζωή του είναι βασισμένη σε… αληθινή ιστορία!»

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.