Είναι οι Αμερικάνοι φονιάδες των λαών; Ιδού η απορία.

Και ιδού τι γράφει (sic) επαρχιώτης βουλευτής της συμπολίτευσης σε επίσης επαρχιώτικη εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας. Προαλείφεται μάλιστα για κυβερνητική θέση:

«Δεν είναι γενικόλογα οι Αμερικανοί φονιάδες των λαών». Λέει και διερωτάται: «Στις ΗΠΑ των εκρηκτικών ταξικών αντιθέσεων πλουσίων και φτωχών ….οι Αμερικανοί πολίτες ….οι απλοί άνθρωποι, είναι φονιάδες των λαών;». Και ακόμα: «Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν επισκέπτεται μία χώρα που κατοικούν φονιάδες των λαών». Αυτά γράφει ο άνθρωπος, εν όψει του ταξιδιού του Πρωθυπουργού στην Αμερική.

Κάποιος όμως πρέπει να του πει, πως ο κ. Τσίπρας δεν επισκέπτεται τους αγρότες της Αμερικής κάπου στα καπνοχώραφα της Βιρτζίνια. Ούτε τους άνεργους στο Ντιτρόιτ. Τι σχέση έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τον διαχρονικό παγκόσμιο φόνο; Η μόνη τους ενοχή είναι ότι ψηφίζουν τους διεθνείς δολοφόνους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Και όχι τους νέγρους του Μισισιπή. Ούτε το Χάρλεμ. Ούτε τους ξεσπιτωμένους της Morgan Stanley.

Εκεί στη «κοιλιά του κήτους» τον κάλεσαν. Εκεί στα σκοτεινά γραφεία που αποφασίζουν κυριολεκτικά ποιος λαός θα ζήσει και ποιος θα καταστραφεί.

Τι νομίζει ο επαρχιώτης βουλευτής; Ότι ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ είναι το διακοσμητικό στοιχείο του Οβάλ γραφείου;

Είναι ο αρχηγός του στρατού της Αμερικής. Είναι αυτός που διορίζει τον αρχηγό του FBI και της CIA. Είναι αυτός που κρατάει το βαλιτσάκι με τους κωδικούς των πυρηνικών. Έτσι για να πούμε μερικές από τις αρμοδιότητές του.

Επίσης είναι αυτός που την εκλογή του χρηματοδότησε η Walt Street. Το Lobby των πετρελαϊκών εταιριών και των βιομηχανιών οπλικών συστημάτων.

ΑΜΕΡΙΚΆΝΟΙ ΦΟΝΙΆΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Ας θυμηθούμε τώρα δειγματοληπτικώς, τι έκαναν κατά καιρούς οι Πρόεδροι των ΗΠΑ.

 • Την εισβολή στον Άγιο Δομίνικο την θυμάστε; Γυαλιά, καρφιά τα έκαναν εκεί οι πεζοναύτες.
 • Στην Χιλή θυμάστε τι έκανε η CIA δια του Πινοσέτ; Ακόμα ψάχνουν για νεκρούς και αγνοούμενους εκεί.
 • Δεν είναι οι ΗΠΑ που ανεβοκατεβάζουν τους δικτάτορες σε όλη την Λατινική Αμερική;
 • Δεν είναι οι ΗΠΑ που πρωτοστάτησαν στους βομβαρδισμούς και στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, εδώ δίπλα μας δηλαδή; Ακόμα ξεθάβουν σκελετούς στο Κόσσοβο.
 • Τον πόλεμο στον Περσικό κόλπο μήπως τον διέταξαν οι ψαράδες της Αλάσκας;
 • Την εισβολή στο Ιράκ την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν τα υπόλοιπα των Απάτσι στη Οκλαχόμα;
 • Ηξερε που βρίσκονταν το Αφγανιστάν ο μέσος Αμερικανός, πριν την εισβολή σ’ αυτήν την χώρα;
 • Τον Oσάμα Μπίν Λάντεν ποιός τον εξέθρεψε ; Και ποιος εξόπλισε τους δολοφόνους τoυ isis;
 • Ποιος οργάνωσε την «Αραβική Άνοιξη» και άνοιξε το καπάκι της κόλασης, από Λιβύη και Ιράκ μέχρι Αίγυπτο και Συρία;
 • Ποιοι αποσταθεροποιούν την Βενεζουέλα που κάθεται επάνω στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της γης;
 • Το Απριλιανό πραξικόπημα στη Ελλάδα ποιός το οργάνωσε σε συνεργασία με ντόπιους πράκτορες, όπως και την προδοσία της Κύπρου και τη εισβολή των Τούρκων;

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των δολοφονημένων κρατών.

ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

Λοιπόν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν επισκέπτεται τον λαό της Αμερικής, αλλά την ηγεσία του. Αυτήν τη ηγεσία που στην εφηβεία του, και σε όλα τα δεκαπενταμελή, κατήγγειλε ως Αμερικάνοι φονιάδες των λαών. Και εδώ που τα λέμε, είχε το δίκιο του!

Τώρα όμως μας τελείωσε το ανέξοδο αριστεριλίκι. Και άρχισαν οι γαργάρες- με προσέχεις επαρχιώτη βουλευτή της συμπολίτευσης;- η «μούγκα στην στρούγκα» και πιπέρι στο στόμα για τα παλιόλογα του τότε. Που τα έλεγες και εσύ επαρχιώτη επαναστάτη βουλευτή!

Γονυπετής επισκέπτεται ο πρωθυπουργός τον Τράμπ, ζητιανεύοντας τα αποφάγια της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, έχοντας θάψει βαθιά τις πάλαι ποτέ, αλλά και πρόσφατες επαναστατικές ρητορείες.

Να παρακαλέσει πήγε, μήπως και εξασφαλίσει καλύτερο ενοίκιο για τη βάση της Σούδας. Και μήπως πετύχει κάποιες καλύτερες τιμές για τα εξοπλιστικά που ετοιμάζουν.

Ακόμα, τον κάλεσαν εκεί στην «φωλιά του κούκου» για να του ανακοινώσουν με ποιό τρόπο θα διαχειριστούν «αυτοί» τα «δικά μας» πετρέλαια, με αντάλλαγμα, κάποια σχετική προστασία μας στο Αιγαίο από τους Τούρκους, γιατί εμείς δεν είμαστε ικανοί για αυτοπροστασία.

Να τον στριμώξουν τον κάλεσαν, για να λυθεί επιτέλους το Σκοπιανό καταπώς θέλουν, και να μας συστήσουν να μην ξανατολμήσουμε να συζητήσουμε για καμιά συνεργασία με τον Πούτιν, ιδίως στο θέμα των αγωγών του πετρελαίου.

Και τέλος πήγαμε να παρακαλέσουμε για ακόμα μία φορά το παράρτημα των ΗΠΑ που λέγεται ΔΝΤ, για μία καλύτερη συμπεριφορά και μεταχείριση, σχετικά με το χρέος μας.

ΔΙΧΩΣ ΚΕΡΔΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Να βγούνε βέβαια και οι ανάλογες χαμογελαστές φωτογραφίες, να επαναληφθούν τα χιλιοειπωμένα σχετικά με την φιλία και συνεργασία των δύο λαών, και τελικά αν προκύψει και μία φιλική ανακοίνωση προς την Ελλάδα και επικριτική προς την Τουρκία, ακόμα καλύτερα!

Στο τέλος περιχαρείς και εθνικά υπερήφανοι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και οι παρατρεχάμενοι, για όσα πέτυχαν, θα γυρίσουν για να υλοποιήσουν τις εντολές του προέδρου των ΗΠΑ, που πριν εκλεγεί, ούτε που ήξερε που πέφτει η Ελλάδα.

Πάντως αν με ρωτήσετε, πολύ καλά έκαναν και πήγαν. Αλλά γαμώτο, είμαστε μικροί, πολύ μικροί και με την πλάτη στον τοίχο, γι’ αυτό δεν περιμένω μεγάλα «κέρδη» απ’ αυτήν την επίσκεψη παρόλο που που βοηθά και η συγκυρία των πραγμάτων στην περιοχή.

Στο κάτω κάτω τα είδαμε τα χαΐρια μας και από άλλες προηγούμενες πρωθυπουργικές επισκέψεις στην Ουάσιγκτον. Αν όμως προκύψει κάτι το χειροπιαστά καλό, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, εγώ θα το χαρώ και θα το χειροκροτήσω.

Λοιπόν κύριε επαρχιώτη βουλευτή της συμπολίτευσης, φυσικά και δεν είναι «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» οι γελαδάρηδες του Τέξας και οι αγρότες της Ντακότα, αλλά εκεί που πήγε ο πρωθυπουργός, δηλαδή στη φωλιά του φιδιού, τι είναι, παιδική χαρά;

Υ.Γ. Τελικά, σχετικά μ’ αυτά που γράφουν και λένε αρκετοί κυβερνητικοί, δηλαδή πόσα και πόσα προσδοκούν από την σύμμαχο Αμερική που τόσο αγάπησαν τώρα τελευταία!, λες και δεν ξέρουμε τι έλεγαν και τι έγραφαν παλαιότερα, θα αναγκαστούμε να κοιτάξουμε πάλι στα λεξικά, για να ξαναδούμε τι σημαίνουν οι λέξεις χαμαιλεοντισμός , κωλοτούμπα και γαργάρα.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Χρήστου Γκίμτσα στο new deal

Previous articleΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ: ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ;
Next articleΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΡΑΤΙΣΤΗΣ;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ
Ο Χρήστος Γκίμτσας γεννήθηκε στα Τρίκαλα , όπου και ζει τώρα. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική χειρουργική και τραυματολογία. Εργάστηκε στο ΕΣΥ, στο νοσοκομείο Τρικάλων, από όπου συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Δ/ντη . Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύθηκαν σε ανάλογα περιοδικά. Συνεργάζεται με εφημερίδες ,έντυπες και ηλεκτρονικές, όπου δημοσιεύει διάφορα άρθρα , απόψεις , σχόλια, όπως και κείμενα λογοτεχνικού ύφους. Συνεργάζεται με την τοπική ραδιοφωνία και τηλεόραση, παράγοντας και παρουσιάζοντας εκπομπές ποικίλης θεματολογίας. Βιβλία του: 1. ΣΗΚΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ . Εκδόσεις, Ντετζιόρτζιο 20008 2. ΔΙΠΛΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΝΉΜΗ . Μυθιστόρημα. Εκδόσεις, Ζήτη 2010 3. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΗΜΗΤΡΑ. Μυθιστόρημα. Εκδόσεις , Ζήτη 2013 4.ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Αφηγήματα. Διαδικτυακή έκδοση: tovivlio.net 2016

1 COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.