ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Μοίρασε το

Όσο χονδροειδής και άκομψη είναι απόπειρα της κυβέρνησης να πείσει πως τους πολίτες ότι πίσω από το φάντασμα της νέας τρομοκρατίας κρύβεται το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, άλλο τόσο χονδροειδής είναι η απόπειρα του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους πολίτες για την ιδεολογικό-πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που σαν οδηγό σε θέματα οικονομίας έχει την οικονομική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα!

Είναι τόσο χονδροειδείς αυτές οι απόπειρες που ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης είναι σε θέση να καταλάβει τη φάρσα. Εκτός και αν οι πολιτικές ηγεσίες εξακολουθούν να πιστεύουν πως υπάρχουν ακόμα στη χώρα αφελείς και αδαείς, οπότε ορθώς πράττουν, ως πράττουν. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πολιτεύονταν με μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές από τη στήλη πως η τακτική της κυβέρνησης να περιγράφει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου ως τρομοκρατικό εκτός από επικίνδυνη για τη Δημοκρατία, είναι και πολιτικά μη ρεαλιστική. Διότι αν στοχεύει στο να πείσει τους συνήθως λογικούς και υποψιασμένους “νοικοκυραίους” της μεσαίας τάξης ότι για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα επειδή, υποστηρίζει την τρομοκρατία, μιλάμε για λάθος στόχευση. Αντί να απαξιώσει το ΣΥΡΙΖΑ στα μάτια τους, στα μάτια γελοιοποιούνται οι εμπνευστές της στόχευσης. Αν τώρα στοχεύει να πείσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι εν αγνοία τους ψήφισαν ένα τρομοκρατικό κόμμα, αυτό αποτελεί το λιγότερο ύβρη απέναντι τους.

Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη να αλλάξει επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) στόχευση η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό δεν αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ανακόπτεται η δυναμική του. Ήδη τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν μια πρώτη εικόνα. Η ανακοπή του ΣΥΡΙΖΑ και η σταδιακή (επ)άνοδο της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, δεν οφείλεται στο ότι οι πολίτες πείστηκαν από το Σίμο Κεδίκογλου ή το Νίκο Δένδια πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία, αλλά στο ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πάρει τις δόσεις, να κυκλοφορήσει λίγο χρήμα στην αγορά και να δοθεί μια αίσθηση πως η οικονομία σταθεροποιείται και η ανάκαμψη είναι κοντά.

Το μόνο λοιπόν που έχει να πράξει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτά που δεν έχουν γίνει τόσα χρόνια για να απελευθερώσουν πλήρως την οικονομία. Αυτή την απελευθέρωση που είδε ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ και εντυπωσιάστηκε, παραβλέποντας έστω και συγκυριακά πως ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ούτε με έναν υπερτροφικό δημόσιο τομέα, ούτε με υπερφορολόγηση του “πλούτου”, ούτε με τράπεζες και πανεπιστήμια που θα τα ελέγχουν κρατικοί καρεκλοκένταυροι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου