Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ… ΟΣΟΝΟΥΠΩ;

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ… ΟΣΟΝΟΥΠΩ;

Ο Παναγιώτης Κρητικός επισημαίνει πως αν είχε χαραχτεί μεταναστευτική πολιτική με διορατικότητα, θα έπρεπε ήδη η Κυβέρνηση να είχε προσαρμόσει έμπρακτα την αποτρεπτική της πολιτική έναντι του προσφυγικού, το οποίο αποτελεί εν δυνάμει βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑΓΗ

Ο Παναγιώτης Κρητικός επισημαίνει πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στο ίδιο σταυροδρόμι στο οποίο βρέθηκε και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 και στο ίδιο ιστορικό δίλημμα: να ηγηθεί της παλαιάς Ένωσης Κέντρου, όπως πρότειναν πολλοί από το παλαιό του περιβάλλον ή να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού φορέα, όπως του συνιστούσαν οι εμφορούμενοι από καινούργιες ιδέες και αρχές που απαιτούσε η νέα εποχή;

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο Παναγιώτης Κρητικός αναλύει το πως θα διασφαλιστεί το Πολίτευμα της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατία, αν θεσπιστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ΄ευθείας από το λαό.

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ;

Ο Παναγιώτης Κρητικός σημειώνει ότι δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας προσαρμόστηκε στην ατολμία των κυβερνήσεων της μνημονιακής εποχής, καθώς δεν ανέπεμψε ούτε έναν από τους ψηφισμένους (μνημονιακούς) νόμους.

ΤΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΣΟΔΙΣΤΕΣ

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΙΣΟΔΙΣΤΕΣ

Ο Παναγιώτης Κρητικός σημειώνει πως το Κέντρο υπήρξε πάντοτε στηλοβάτης της μικρομεσαίας αστικής τάξης. Μια τάξη, την οποία η νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου εξαφάνισε.

«ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ

«ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναγιώτης Κρητικός σημειώνει πως το πρόβλημα δεν είναι ο λαϊκισμός, αλλά ο ελιτισμός ο οποίος, κυριαρχώντας κάθετα και οριζόντια στο δημόσιο και οικονομικό εποικοδόμημα, καταπιέζει το λαό και αφυδατώνει τη Δημοκρατία.