Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Άρθρα από ΝΙΚΟΣ ΙΓΓΛΕΣΗΣ


Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως κανένα πρωτογενές πλεόνασμα, κανένα πακέτο μέτρων, καμιά βιωσιμότητα του χρέους, δεν είναι σε θέση να σώσει τον ελληνικό λαό και τη χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή και πως η μόνη λύση είναι η έξοδος από το Ευρώ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Νίκος Ιγγλέσης θυμίζει ότι οι στρατηγικές μειονότητες χρησιμοποιήθηκαν πάντοτε, από ισχυρές χώρες, για γεωπολιτικούς σκοπούς. Μεταξύ άλλων ήταν το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο με πρόσχημα την προστασία της τουρκικής μειονότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως όποτε απαιτείται να πιεστεί – εκβιαστεί η Ελλάδα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των δανειστών, ο κ. Σόϊμπλε επαναφέρει το γερμανικό σχέδιο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ.

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΕΛΛΑΣ

ΕΠΩΛΗΘΗ Η ΕΛΛΑΣ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως η Ελλάδα έχοντας χάσει τη νομισματική αυτονομία της ενταγμένη μέσα στην Ευρωζώνη και έχοντας χάσει τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματός της, με την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, έχει απωλέσει την εθνική κυριαρχία της και έχει γίνει αποικία του διεθνούς κεφαλαίου, δηλαδή των περίφημων αγορών.

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει ότι χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία που να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταθέσει άμεσα το σχέδιο που θα βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και θα σταματήσει την παρακμή της.

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως αν επιχειρηθεί διαγραφή του χρέους εντός του ευρώ θα είναι καταστροφή. Η χώρα θα καταρρεύσει από έλλειψη ρευστότητας, οι τράπεζες θα «στεγνώσουν» και η οικονομία θα πάψει να λειτουργεί.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

Ο Νίκος Ιγγλέσης σημειώνει πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αποτόλμησε, ούτε καν υπαινίχθηκε, ότι θα προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με τους δανειστές – δυνάστες, ούτε προετοίμασε ένα σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ

Ο Νίκος Ιγγλέσης υπενθυμίζει τις επισημάνσεις της συγκυβέρνησεις ότι δήθεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των Ελλήνων και στις εκλογές του 2012, όταν δημιουργήθηκε κλίμα φόβου προκειμένου να αποκομιστούν πολιτικά οφέλη.