Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τι λέει βαρυσήμαντη επιστολή που έστειλαν 152 καθηγητές μεγάλων Πανεπιστημίων της Υφηλίου, προς τους: Ντόναλντ Τραμπ, Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλλερσον, Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Νίμιτζ, Ειδικό Μεσολαβητή του ΟΗΕ μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.

ΠΟΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

ΠΟΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ο Νίκος Αναγνωστάτος σημειώνει ότι η «σκληρή διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν μια διακήρυξη διότι απλά συμφωνία είχε ήδη επέλθει στο Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου 2015 η οποία και είχε υπογραφεί και περιείχε αυτούσιο το υπόλοιπο του προγράμματος της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΕΥΟΝ

Ο Νίκος Αναγνωστάτος επισημαίνει ότι η ανάγκη ρύθμισης του εξωτερικού μας χρέους από τώρα, μία αξία έχει. Να εξαλειφθεί κάθε επιφύλαξη μελλοντικών εν δυνάμει επενδυτών, ότι το βαρύ αυτό χρέος, δεν θα δημιουργεί μελλοντικά οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Νίκος Αναγνωστάτος υπερασπίζεται τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή υπογραμμίζοντας το ήθος, την εντιμότητα και τον δυναμισμό ισχυρού ηγέτη, αλλά και τη στάση ζωής του, διακατεχόμενη από τη δική του προτροπή προς όλους, σεμνά και ταπεινά.

50% ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

50% ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Ο Νίκος Αναγνωστάτος σημειώνει πως για λόγους αντικειμενικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, τα κόκκινα δάνεια πρέπει να κουρευτούν πάνω του 50% και το υπόλοιπο να καλυφθεί σε δόσεις. Καλεί δε τις Τράπεζες και την Κυβέρνηση να αντιληφθούν την πραγματικότητα.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Νίκος Αναγνωστάτος ανησυχεί για το μέλλον της ΕΕ. Μια ανησυχία που μοιράζεται με πολλούς άλλους, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος Γιουνκέρ ο οποίος οσφράνθηκε ότι η Ε.Ε. χρειάζεται επικαιροποίηση(;) κι έτσι υπέβαλε μια Λευκή Βίβλο, όπως ονομάζει τις πέντε εναλλακτικές προτάσεις για το μέλλον της ΕΕ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

Ο Νίκος Αναγνωστάτος επισημαίνει ότι είναι αδήριτη ανάγκη, αν δεν θέλουμε να καταστούμε μίσθαρνοι, να σοβαρευτούμε, χωρίς να ψάχνουμε για τεχνητούς εχθρούς, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, οι οποίες είναι όλες δικές μας και να ευγνωμονούμε τους εταίρους μας που μας συμπληρώνουν ό,τι μας λείπει.