Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι άγαμος και ζει στο Παγκράτι.
Από το 1988 εργάσθηκε ως στέλεχος ή/και ως σύμβουλος διαφόρων εταιριών, επί χρηματοπιστωτικών κυρίως θεμάτων, ενώ από το 2007 είναι επί κεφαλής της ομάδοςχρηματοπιστωτικών συμβούλων INTERACTION FINANCE.
Επιμελήθηκε και διαμεσολάβησε για τη χρηματοδότηση διαφόρων επιχειρήσεωνμε συνολικά κεφάλαια της τάξεως των είκοσι πέντε εκατομμυρίων -25.000.000- ευρώ ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία διαχειρίσεως και αναδιαρθρώσεως προβληματικών επιχειρήσεων, αποτιμήσεων και εξαγορών/συγχωνεύσεων.
Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό μελετών επενδύσεων, επιχειρηματικών σχεδίων και σχεδίων αναδιαρθρώσεως & αναχρηματοδοτήσεως επιχειρήσεων. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ο.Α.Ε.Δ. και έχει διδάξει σε σειρά σεμιναρίων με θέμα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, την διαχείριση κρίσεως κλπ. Επίσης, έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων χρηματοπιστωτικής διαχειρίσεως, φορολογικού σχεδιασμού, συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας, διαχειρίσεως ακινήτων, ανωνύμων εταιρειών κλπ.
Είναι έφεδρος εν εφεδρεία Λοχαγός (ΠΖ). Υπηρέτησε σε παραμεθόριες μονάδες και επιτελεία ενώ έλαβεμέρος σε ασκήσεις εφεδρείας και διοργανώσεις του ΝΑΤΟ και εκπαιδεύθηκε στη Σχολή Πεζικού.
Με την πολιτική ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια ενώ τα τελευταία 10 έτη έχει ενεργή πολιτική δράση στο πλαίσιο της Δεξιάς Παρατάξεως. Έχει σταθεί ενάντια στο λαϊκισμό, αλλά και στον ψευδεπίγραφο εκσυγχρονισμό. Πιστεύει στον αληθινό, εθνικοπατριωτικό, φιλελευθερισμό και όχι στους δήθεν φιλελευθέρους που κρύβουν μόνον αριστερές και εθνομηδενιστικές ιδεοληψίες.
Εργάζεται με σκοπό την Ριζική Πολιτική Μεταρρύθμιση, δηλαδή ένα νέο σύνταγμα και πολίτευμα πλήρους διαχωρισμού των εξουσιών, αυξημένης λαϊκής κυριαρχίας και ευθύνης των πολιτών.
Επίσης, πιστεύει ότι πρέπει να εισαχθεί ένα νέο δίκαιο φορολογικό σύστημα πλήρους και καθολικής εκπτώσεως των δαπανών από το εισόδημα ώστε να απαλειφθεί η διπλή φορολόγηση, η οποία συνιστά «νόμιμη κλοπή» και επιβαρύνει ιδιαιτέρως τα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια. Ένα τέτοιο σύστημα πρέπει να συνοδευθεί από μια γενναία και οριστική μακροχρόνια ρύθμιση, η οποία -χωρίς να χαρίζει τίποτα σε κανέναν!- θα δώσει σε όλους μας τη δυνατότητα να αποπληρώσουμε τα όποια πραγματικά μας χρέη προς το δημόσιο, χωρίς παράλογες προσαυξήσεις και χωρίς την κλοπή του ΕΝΦΙΑ!
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
67 χρονια μετα το τελοσ του εμφυλιου

67 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Η 29η Αυγούστου θεωρείται η ημέρα λήξεως του εμφυλίου πολέμου, της πλέον μελανής σελίδος της ιστορίας του ελληνικού κράτους.

Μετά από 67 έτη δεν είναι δύσκολο να δούμε την αλήθεια. Η σύγκρουση εκείνη ήταν μια πολιτικώς ανόητη ενέργεια της Αριστεράς, μια αυτοκτονική επιλογή, που κατέστρεψε ότι είχε αφήσει όρθιο η κατοχή και ανέστειλε την πολιτική πρόοδο της χώρας για 30 τουλάχιστον χρόνια.

Ο εμφύλιος πόλεμος επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την Ε.Σ.Σ.Δ., δια του -απολύτως ελεγχόμενου από αυτήν- Κ.Κ.Ε. Η Ε.Σ.Σ.Δ. είχε ανάγκη ένα στρατηγικό αντιπερισπασμό ώστε ανενόχλητη να παραβιάσει την Συμφωνία της Γιάλτας και να σοβιετοποιήσει πλήρως την Ανατολική Ευρώπη. Η Ελληνική Αριστερά δεν δίστασε να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου, ώστε να πετύχει πλήρως ο σοβιετικός αντιπερισπασμός.

Χρήσιμος ηλίθιος, θύτης, αλλά και θύμα μιας άχρηστης συγκρούσεως, στην οποία δεν υπήρχε πολιτικό διακύβευμα. Άλλωστε, στη νότιο Ελλάδα η σύγκρουση είχε κυρίως κοινωνικά χαρακτηριστικά και όχι ταξικά. Όπως έχει αποδείξει η έρευνα του καθηγητή Στάθη Καλύβα, η συντριπτική πλειοψηφία των εγκλημάτων είχε προσωπικά ή οικονομικά κίνητρα. Λογικό αφού η αγράμματη πλειοψηφία των κατοίκων της επαρχίας δεν είχε ιδέα περί σοσιαλισμού και ταξικών διαφορών.

Όμως, στη βόρειο Ελλάδα, η σύγκρουση ήταν σαφώς μεταξύ του Ελληνικού Στρατού και σλαβόφωνων συμμοριτών που είχαν βασικό τους στόχο την απόσπαση εδαφών του ελληνικού κράτους. Πλέον και αυτό είναι ξεκάθαρο, ασχέτως τι αντέχει να αποδεχθεί η σημερινή Αριστερά.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη. Η ιστορία διδάσκει και σήμερα χρειαζόμαστε καθαρή κρίση περισσότερο από ποτέ! Το λάθος ανήκει στην Αριστερά, αλλά δεν είναι άμοιρη ευθυνών η Δεξιά, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποφύγει τη σύγκρουση. Συνεπώς, ας πάψουμε να θεωρούμε τους μαχητές του Δ.Σ.Ε. προδότες. Ας πάψουμε γενικώς να αλληλοκατηγορούμαστε για προδοσία με τόση ευκολία! Η προδοσία είναι μια πράξη ενσυνείδητη. Με εξαίρεση τους σλαβόφωνους, την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. και κάποια στελέχη που ελέγχοντο απ’ ευθείας από την Ε.Σ.Σ.Δ. -ως έχοντες και την ιδιότητα μέλους του Κ.Κ.Σ.Ε.- οι υπόλοιποι μπορούν να κατηγορηθούν μόνο για ανοησία. Μια ανοησία που προκάλεσε πολύ πόνο και για την οποία χύθηκε πολύ αίμα. Μια ανοησία για την οποία τιμωρήθηκαν με τη σκληρότητα που άξιζε, έστω και αν δωσίλογοι και μαυραγορίτες -συνειδητοί προδότες- γλύτωσαν ακριβώς γιατί η Αριστερά τους έδωσε το άλλοθι…