Πριν ένα χρόνο είχε έρθει ο Μαυρίδης σπίτι μου και μου είπε ‘κάτι παίχτηκε, ένας τσοςμπα σκότωσε ένα παιδί’. δεν θυμάμαι τι κάναμε εκείνη την ημέρα (μάλλον τίποτα) αλλά θυμάμαι τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές της επομένης και τον σάλο που είχε προκληθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κάμερες έξω από το σπίτι του παιδιού περίμεναν να καταγράψουν τον αβάστακτο πόνο της μάνας, κάμερες στο σχολειό του, τηλεειδικοί, αυτόπτες μάρτυρες που επιβεβαίωναν το γεγονός θυμάμαι που έβγαιναν στις εκπομπές οι φίλοι του παιδιού και απαντούσαν σε ερωτήσεις τηλεοθεασοπληκτων δημοσιογραφίσκων, συγκεκριμένα ένα παιδί είχε πει στον αέρα ότι ο Αλέξης του είχε ‘εκμυστηρευτεί’ ότι κάποια μέρα θα τον μάθει όλη η Ελλάδα. Ο δημοσιογραφισκος χαρηκε πολύ τότε αφού σκέφτηκε ότι αυτή η ατάκα θα γίνει τίτλος και θα τραβήξει το ευάλωτο συναισθηματικά κοινό. Ποσό πικρή είναι η πραγματικότητα. Ο Αλέξης δολοφονούταν ξανά και ξανά στην τηλεόραση, στις εφημερίδες, παντού.

Από κάποιους τα πράγματα παρουσιαστήκαν όπως ΔΕΝ ήταν ως συνήθως..
Να κάνω μια παρένθεση, πριν χρόνια οι ff.c είχαν πει στο ‘παραμύθι’ ότι οι αστυνομικοί είναι τελικά οι ίδιοι κλεφτές και επικίνδυνα κομπλεξικοί.. επικίνδυνα κομπλεξικοί, τόσο ώστε κάποιος από αυτούς μια μέρα σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε ένα παιδί δηλαδή έμενα ή εσένα. Αν με σκότωναν δεν θα με παρηγορούσε τίποτα, ούτε έμενα ούτε την μαμά μου. Δεν θα ήθελα να δικαιωθώ στα κανάλια, δεν θα ήθελα να βρίσω τον Κούγια, δεν θα ήθελα τα παιδιά του δολοφόνου να πάθουν κάτι. Δεν υπάρχει τιμωρία για μια τέτοια πράξη. Ο τυχών εξοστρακισμός δεν είναι δικαιολογία αφού η σκανδάλη τραβήχτηκε.

Η ελληνική κοινωνία δεν συγχώρεσε τους μπάτσους, ακόμα και η δική μου αυθόρμητη αντίδραση όταν βλέπω μπάτσο είναι να κάνω κωλοδάχτυλο, θεώρει έναν από τους μεγαλύτερους έλληνες μαλακές τον Κούγια, και έκανε την 6η Δεκεμβρίου ημέρα εθνικής επίθεσης σε κάθε αστυνομικό , αστυνομικό τμήμα, αστυνομικό σκύλο, αστυνομική πινακίδα, τροχονόμο.

Οι ‘επαναστατικές’ οργανώσεις μάλλον δεν είναι τόσο επαναστατικές όσο τρομοκρατικές και οι δολοφονίες νεαρών αστυφυλακών δεν χτυπούν το αστυνομικό σώμα παρά μόνο την κάρδια της μάνας.

Σήμερα έγινε η πορεία, μαζεύτηκαν εκεί αναρχικά και αντιεξουσιαστικα στοιχειά , χωρίς πραγματικά ‘θέλω ή ‘πιστεύω’, χωρίς ‘γιατί?’. Οι ιδεολόγοι αναρχικοί δεν θα έκαναν πότε επεισόδια στην μνήμη ενός νεκρού αγοριού, δεν θα έκοβαν πότε το δάχτυλο ενός αθώου άνθρωπου για να τιμήσουν την μνήμη του Αλέξη, μόνο κάποιο άρρωστο σαδιστικό μυαλό θα έφτανε εκεί . Πολλοί ήθελαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του παιδιού, η όποια πραγματικά θα είναι αιωνία. Όσοι όμως σήκωσαν πετρά, ακόμα και αυτοί που ήθελαν να το κάνουν αλλά δεν το έκαναν…

η συνέχεια στο ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΗΜΕΡΑ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.