Το 2007 στην μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, ο τότε αρμόδιος υπουργός ο κ. Πολύδωρας είχε πει στις τηλεοπτικές κάμερες την αλήστου μνήμης φράση.. την πατήσαμε! Το 2009 ο ίδιος κρατικός μηχανισμός άλλαξε την φράση… τώρα με μια πιο προσεκτική  διατύπωση: μας ξέφυγε… Επί της ουσίας και το 2007 αλλά και τώρα λένε το ίδιο πράγμα… Την πατήσαμε και μας ξέφυγε (2007) η μας ξέφυγε και την πατήσαμε (2009), πάρτε όποια εκδοχή προτιμάτε. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.. Συνολικά πάνω από 250.000 στρέμματα δάσους  στην Αττική χάθηκαν για τις επόμενες γενιές… Tο κόστος ανυπολόγιστο οι ευθύνες απεριόριστες. Θα πίστευε κανείς ότι θα μάθαιναν οι αρμόδιοι από τις προηγούμενες πυρκαγιές, θα υπήρχε δηλαδή σχέδιο δασοπροστασίας με τις ανάλογες υποδομές και σχέδιο αντίδρασης εάν εκδηλωνόταν πυρκαγιά.

Τρέχοντας για πάνω από 48 ώρες στα μέτωπα της πυρκαγιάς που τους ξέφυγε, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε τίποτα. Αυτοσχεδιασμοί και φιλότιμο από τους απλούς πυροσβέστες, τους εθελοντές τους κατοίκους, τους πιλότους, αλλά μέχρι εκεί..

Ο σχεδιασμός της πολιτείας ανύπαρκτος , δήμαρχοι και κοινοτάρχες να παρακαλούν μέσω των δημοσιογράφων στα ραδιόφωνα και στα τηλεοπτικά κανάλια για υδροφόρες για αεροπλάνα για πυροσβέστες κλπ.

Και να γίνονται οι δημοσιογράφοι οι κομιστές της κατάστασης,  αυτοί που επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπουργό για να μεταφέρουν τα αιτήματα τις αγωνίες και τα παρακάλια των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπουργοί που ικανοποιούσαν συνήθως άμεσα τα αιτήματα όταν προέρχονταν από τους δημοσιογράφους. Ουσιαστικά το συντονιστικό όργανο ήταν στα στούντιο των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών σταθμών.. τριτοκοσμική κατάντια..

Και μέσα σε όλα αυτά  ένας Καραμανλής να επιθεωρεί από ψηλά με το ελικόπτερο σε ζωντανή σύνδεση με τα κανάλια, για να βλέπουν όλοι ότι συντονίζει αυτός, ότι ενδιαφέρεται και ότι κάτι τέλος πάντων κάνει..
Eπιτυχημένα επικοινωνιακά τρικ! Το αποτέλεσμα όμως του συντονισμού του πρωθυπουργού, απογοητευτικό.. Η Aττική κάηκε και μαζί μ αυτήν κάηκαν και τα τελευταία χαρτιά ενός κουρασμένου και ανήμπορου πρωθυπουργού. Το κόστος της κούρασης και της αποτυχίας του πρωθυπουργού  το πληρώνουμε όλοι μας και ειδικότερα οι νεότερες γενιές..

Υ.Γ. τώρα γιατί δεν απαντούσαν οι υπουργοί ,στους κοινοτάρχες και στους δημάρχους,   ενώ οι δημοσιογράφοι είχαν ανοιχτή γραμμή, αυτό ας το απαντήσουν οι υπουργοί..

Προηγούμενο άρθροΤΟ PROPOFOL «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟΝ ΜΑΪΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ . ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ «ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ»
Επόμενο άρθροΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ (ΑΤΤΙΚΟ) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΓΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ο Δημήτρης είναι δημοσιογράφος, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής. Γεννήθηκε στις 9-3-1964 στη Μελβούρνη Αυστραλίας και έχει δύο γιους. Έχει τιμηθεί από την Βουλή των Ελλήνων, από τον Δήμο Αθηναίων και από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου για την προσφορά του στα Εθνικά θέματα της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού. Δραστηριοποιήθηκε ως Πρόεδρος της Ποντιακής Νεολαίας Μελβούρνης 1983-1986 και ήταν ιδρυτικό μέλος της Μακεδονικής Ακαδημαϊκής Εταιρίας 1991-1994. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Πανμακεδονικής Ένωσης 1991-1994 και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Πανμακεδονικής Ένωσης 1992-1994. Εξελέγη Πρόεδρος της Πανμακεδονικής Ένωσης 1996-1998. Υπήρξε μέλος του Προεδρείου του Φεστιβάλ Αντιπόδων 1993-1995 καθώς και μέλος του Προεδρείου της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης 1994-1997. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου Ο.Π.Σ.Ν.Ε. (Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ν.Ελλάδος) 2001-03. Εξελέγη Γραμματέας Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (Σ.Α.Ε.) το 1995 και επανεξελέγη στη θέση του Γραμματέα το 1997 και το 1999 εως το 2001. Έχει διατελέσει μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και υπεύθυνος μαζικών χωρών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ καθώς επίσης και μέλος του Συντονιστικού Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης 1989-93. Εξελέγη Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης 1993-96. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 1996-2001. Στις Νομαρχιακές Εκλογές τον Οκτώβριο του 2007 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.