Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018

Monthly Archives: Ιουνίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ο Μάξιμος Σενετάκης καταδεικνύει το νέο επικοινωνιακό παραμύθι περί της εξόδου στις αγορές που στήνει ο Πρωθυπουργός, το οποίο θα σκάσει κι αυτό σαν φούσκα, καθώς οι αγορές θα δανείσουν τη χώρα μόνο αν αποκαταστηθεί η εμπιστοσύνη της ελληνικής οικονομίας – κάτι που δεν είναι ορατό στο άμεσο μέλλον.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΣΤΡΑΒΗ» ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΙΣΙΩΣΟΥΜΕ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ «ΣΤΡΑΒΗ» ΤΟΥ 2015 ΘΑ ΙΣΙΩΣΟΥΜΕ

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι 30 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το πρώην αντιμνημονιακό συνονθύλευμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται το καλοστημένο σχέδιο διχασμού της ελληνικής κοινωνίας για να πατήσουν… πόδι στην εξουσία και να γευτούν τα… κάλλη της!

ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ 1924 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Νικόλας Λ. Λιναρδάτος επιχειρεί μια συμβολική και με αριθμούς αναπαράσταση της διαδρομής της ελληνικής κοινωνίας κατά τα τελευταία 93 χρόνια από το 1924 με την ελπίδα να προκύψει κάποιο δίδαγμα. Αφετηρία η ανακήρυξη αβασίλευτης δημοκρατίας, όπου την ακολούθησαν δύο καθεστωτικές αλλαγές, 91 κυβερνήσεις 52 πρωθυπουργοί.

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Το new-Deal σταθερός υποστηρικτής των πρωτοβουλιών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, παρουσιάζει τα αποτελέσματα της πρόσφατης εσπερίδας με θέμα: «Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα», που διοργάνωσε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΕ

ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΕ

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι τα επόμενα χρόνια, η ενεργειακή απόδοση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κυκλική οικονομία, τα ευφυή δίκτυα, θα είναι μεταξύ των κύριων παραγόντων για νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

Ο Ηλίας Καραβόλιας σημειώνει ότι μπροστά στην παρακμή και στην υποκουλτούρα της Ελλάδας των μνημονίων, μπροστά στην φρικτή κατάσταση που μας έφεραν οι »διάσημοι» της πολιτικής μας, οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια στην άνοδο της ασημαντότητας, για την οποία μίλησε πριν πολλά χρόνια ο μεγάλος Έλληνας Κορνήλιος Καστοριάδης.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος θέτει το ερώτημα: γιατί να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας; Επειδή εφαρμόζει τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου; Μα αυτά ήσαν γνωστά, υποτίθεται, στους ψηφοφόρους όταν πήγαιναν στην κάλπη. Συνεπώς, τί πρόβλημα έχουν; Τούς ενοχλεί η εφαρμογή των μέτρων; Μα την ενέκριναν με την ψήφο τους.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης υποστηρίζει ότι όσοι ζουν στο πλαίσιο μύθων τύπου «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς νοιώθουν τον πόνο που προκαλεί η κατάρρευση ενός ακόμη μύθου. Πρόκειται για όσους υποφέρουν από την κλασσική τύφλωση κάθε ιδεολόγου.

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος ότι εκάδες, εκατοντάδες οι τομείς όπου επιβάλλεται να προσεγγιστούν διαφορετικά από όλους τους αρμόδιους. Αλλά και εμάς τους πολίτες. Διαφορετικά θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με το τι προτείνει /προσφέρει ο ένας και τι ο άλλος.