Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
βιντεο σοκ απο αμερικανικη επιθεση κατα αμαχων στο ιρακ

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Απροκάλυπτη επίθεση κατά αθώων πολιτών στο Ιρακ , από Αμερικανικό ελικόπτερο «ΑΠΑΤΣΙ» , καταγράφη video που έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από την ιστοσελίδα Wikileaks.org 

Το απόρρητο βίντεο που έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα δείχνει την απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκαν, από ελικόπτερο Απάτσι, 12 αθώοι σε συνοικία της Βαγδάτης, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δύο συνεργάτες του πρακτορείου Reuters.

Και οι δώδεκα σκοτώθηκαν εν ψυχρώ επειδή το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου τους πέρασε για αντάρτες.

Το βίντεο παρουσιάστηκε από την ομάδα WikiLeaks η οποία, όπως διατείνεται, δημοσιοποιεί πληροφορίες και στοιχεία με στόχο να χτυπήσει την κυβερνητική και κρατική αυθαιρεσία.

 

 

Η επίθεση, σύμφωνα με την WikiLeaks που αποκρυπτογράφησε το βίντεο, έγινε στις 12 Ιουλίου του 2007.
Αμερικανός αξιωματούχος του Πενταγώνου, διατηρώντας την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ότι το βίντεο και οι συνομιλίες που ακούγονται είναι αυθεντικές.
Ο ταγματάρχης Shawn Turner, εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής κεντρικής διοίκησης, είπε ότι για το συμβάν έγινε έρευνα και βρέθηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν γνώριζαν για την παρουσία των συνεργατών του Reuters.
«Λυπούμαστε για την απώλεια αθώων ανθρώπων αλλά για το περιστατικό έγινε έρευνα και δεν υπήρξε προσπάθεια να καλυφθούν κάποιες πτυχές του», είπε ο Turner.
Η οργάνωση WikiLeaks ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στα θύματα είναι και οι δύο συνεργάτες του Reuters. Το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου θεωρεί ότι ανήκουν σε ομάδα ανταρτών και εκλαμβάνει τις κάμερες που κρατούν ως εκτοξευτήρες ρουκετών. Μάλιστα τους χαρακτηρίζει «βρωμερά γουρούνια».