Τι σχέση έχει η κατανάλωση κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές;

Την απάντηση έδωσαν ερευνητές που διαπίστωσαν ότι το επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες εκείνες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού (δε συζητάμε για καταστάσεις Ορέστη Μακρή) σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.

Η μελέτη ανέλυσε τη συμπεριφορά 800 γυναικών, ηλικίας 18-50 ετών και τα αποτελέσματα της δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό σεξουαλικής ιατρικής «Journal of Sexual Medicine». Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως (είτε κρασιού είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού), η τρίτη ομάδα όσες δεν είχαν το αλκοόλ στην ημερήσια διάταξη τους, ενώ εξαιρέθηκαν απ’ αυτήν οι γυναίκες με ημερήσια κατανάλωση πάνω από δύο ποτήρια κρασιού για να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες της μέθης.

Όπως διαπιστώθηκε από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι εθελόντριες, οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας πέτυχαν «σκορ» 27,3 μονάδων, της δεύτερης 25,9 και της τρίτης 24,4.

Συμπέρασμα: Το κόκκινο κρασί δίνει ‘πόντους’ στη γυναικεία λίμπιντο!

Μια πιθανή ερμηνεία της ευχάριστης αυτής παρενέργειας σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες είναι ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες που διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία και συνεπώς αυξάνουν τη ροή του αίματος σε περιοχές-κλειδιά του σώματος, βελτιώνοντας έτσι τη σεξουαλική λειτουργία.

Οίνος ευφραίνει καρδίαν, και όχι μόνο!

Την επόμενη φορά λοιπόν που η αγαπημένη σας θα έχει «αιφνίδιο» πονοκέφαλο, μην βιαστείτε να της δώσετε depon. Χαλαρώστε τη με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί..

Χ.Σ.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.