ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ…Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ

Ολυμπιακός εναντίον Ζρίνσκι Μόσταρ ή Σλόβαν Μπρατισλάβα και Παναθηναϊκός εναντίον Σπάρτα Πράγας. Αυτ’ο ήταν το αποτέλεσμα της κλήρωσης της γ” προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, που έγινε στη Νιον της Γαλλίας.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 28 ή 29 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 4 ή 5 Αυγούστου. Στην περίπτωση και των δύο αιωνίων οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν εκτός έδρας. Για τον μεν ΠΑΟ στην Πράγα και ύστερα στην Αθήνα, και ο Ολυμπιακός πρώτα θα ταξιδέψει σε Βοσνία ή Σλοβακία(ανάλογα με τον αντίπαλο) και θα έχει τον επαναληπτικό αγώνα στον Πειραιά. Σε περίπτωση που οι δύο ελληνικές ομάδες περάσουν στην φάση των play-off, θα μάθουν τον αντίπαλό του σε αυτήν στις 7 Αυγούστου.

Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες έχουν σχετικά εύκολο έργο αφου θεωρητικά οι αντίπαλοί τους είναι ομάδες κατώτερου επιπέδου, κάτι τέτοιο βέβαια μπορεί εύκολα να ανατραπεί αφού κανείς στο λιμάνι δεν θέλει να θυμάται τα «περσινά». Το καλό είναι πως τα παραδείγματα προς αποφυγή είναι πολύ νωπά στη μνήμη όλων για να μη γίνουν μαθήματα κι αυτό φαίνεται από τις σοβαρές κινήσεις των δύο ελληνικών ομάδων στον μεταγραφικό τομέα προκειμένου να καλύψουν έγκαιρα τα βασικά κενά τους, και να εμφανιστούν στο γήπεδο ικανότεροι και ανταγωνιστικότεροι.

Ειδικότερα ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός δικαιούται να είναι περισσότερο αισιόδοξος καθώς εκτός του ότι οι δύο πιθανοί αντίπαλοί του υπολείπονται αισθητά σε ποιότητα της αντιπάλου του ΠΑΟ, είναι εμφανέστατα πιο έτοιμος αγωνιστικά από όσο φάνηκε απο τα φιλικά που έχει δώσει μέχρι αυτή την χρονική στιγμή. Η ομάδα έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με την περσινή περίοδο με αποτέλεσμα να είναι δεμένη και το μόνο που μένει είναι τα τέσσερα νέα αποκτήματα να μπουν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, πράγμα εφικτό αλλά όχι και εύκολο στις μέρες που απομένουν. Τέλος ο αντίπαλος, όποια και από τις δύο ομάδες να είναι, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο για την Πειραϊκή ομάδα. Δύο ομάδες με μηδαμινή ευρωπαϊκή εμπειρία και μόνο όπλο τον ενθουσιασμό των παντελώς αγνώστων παικτών τους.

Στην αντίπερα όχθη το έργο του Τεν Κάτε φαντάζει πιο δύσκολο. Η  Σπάρτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ομάδα στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, αλλά παραμένει μια ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα και έχει στο δυναμικό της ορισμένους σημαντικούς-γνωστούς παίκτες, που, ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα και ηλικία , έχουν την κλάση και την εμπειρία να γεμίσουν προβληματισμούς τους πράσινους. Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες που οι παίκτες του ΠΑΟ έχουν πετύχει εναντίον των Τσέχων δίνουν διαφορετικό αέρα και αυτοπεποίθηση στους Παναθηναϊκούς αλλά μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ εφόσον η Τσέχικη ομάδα υποτιμηθεί.

Συμπερασματικά, με τη συγκεκριμένη κλήρωση τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός έδωσαν παράταση στην προετοιμασία τους και εφόσον προσέξουν θα έχουν στη διάθεσή τους ολόκληρ μήνα προκειμένου πλέον να αντιμετωπίσουν τα «δύσκολα». Άρα είναι δικαιολογημένα ως ένα σημείο τα χαμόγελα γιατο αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Previous articleΤΑ ΣΑΘΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Next articleΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται από την Τροιζηνία, πατρίδα του Θησέα, της νομαρχίας Πειραιά. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου. Συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Επίσης ενεργοποιείται στον χώρο μη κυβερνητικών οργανώσεων με θέμα κυρίως την πολιτική αλλά και την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Βρίσκεται στα αρχικά δημοσιογραφικά του βήματα, καθώς έγραψε για κάποιο διάστημα στα «Πολιτικά Θέματα» και γράφει πλέον στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ».

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.