Η ΔΥΣΗ… ΨΗΦΙΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

0
23

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ…

Ο Τζορτζ Μπους απέτυχε να πατάξει τον «άξονα του κακού». Με τη χρήση ή απειλής χρήσης στρατιωτικής βίας, πέτυχε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Ενίσχυσε και «νομιμοποίησε» τις δυνάμεις αμφισβήτησης της αμερικανικής πρωτοκαθεδρίας.

Ο Μπαράκ Ομπάμα σηματοδότησε την «αλλαγή εποχής». Ευλόγως, αλλάζει κι ο τρόπος αντιμετώπισης των «αμφισβητιών». Αυτοί πλέον βάλλονται εσωτερικά. Η «νομιμοποίηση» τους κλονίζεται από τις εικόνες αυταρχισμού που εκπέμπει το καθεστώς και μεταδίδονται σε παγκόσμια κλίμακα. Η προπαγάνδα αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική απ’ τα όπλα. Το μη χείρον βέλτιστων…

Υποκινούμενο ή μη, δικαιολογημένα ή μη, πλήθος Ιρανών κατέκλυσε τους δρόμους στις Ιρανικές πόλεις και αμφισβητεί τη νομιμότητα του εκλογικού αποτελέσματος. Το καθεστώς του Αχμαντινετζάν θα πνιγεί, αν τελικώς πνιγεί, από το αίμα των Ιρανών που έχυσαν συμπατριώτες τους κι όχι οι βόμβες της Δύσης.

Ουδείς όμως στον έξω κόσμο θα μάθει τι πραγματικά συμβαίνει στο Ιράν. Ούτε ποιος υπηρετεί καλύτερα το συμφέρον του ιρανικού λαού. Για την ώρα, πληροφορείται απλώς ότι ο «κακός δαίμονας» (Αχμαντινετζάν) καταπολεμείται. Ίσως κάποια στιγμή να πληροφορηθεί κι ότι τελικώς υπέκυψε.

Η αλλαγή στην καθημερινότητα του μέσου Ιρανού δεν θα γίνει ποτέ γνωστή. Ελάχιστοι θα ενδιαφερθούν να μάθουν. Οι προβολείς του Δυτικού κόσμου θα στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους. Ίσως, σε κάποιον άλλον «αμφισβητία». Για το νέο αίμα που κάπου αλλού θα χυθεί…

Οι φωτογραφίες είναι από το http://www.huffingtonpost.com

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.