Ακούω και βλέπω, την δημόσια συζήτηση που φούντωσε τις τελευταίες ώρες, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το πιθανότερο ελέω ποσοστών του ΛΑΟΣ και του κ. Καρατζαφέρη. Σίγουρα η ασφάλεια του πολίτη είναι ένα από τα μέγιστα αγαθά. Ως λαός και φιλόξενοι είμαστε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κανένας μετανάστης, αφού πολλοί από τους παππούδες μας ή και τους μπαμπάδες μας ακόμα, βρέθηκαν σε δύσκολα χρόνια στην ξενητειά για να επιβιώσουν οικονομικά.

Ωστόσο, η κατάσταση που διαμορφώνεται σε γκετοποιημένες πλέον γειτονιές όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, είναι το λιγότερο απαράδεκτη και εκρηκτική. Το φαινόμενο αυτό, δεν αντιμετωπίζεται, ούτε με διαγράμματα επί διαγραμμάτου, ούτε με πολύωρες συνεδριάσεις Κυβερνητικών ή Κομματικών οργάνων. Όταν το σπίτι σου «μπάζει νερά», πρέπει αμέσως να βουλώσεις τις τρύπες, γιατί όσο και αν αδειάζεις με τον κουβά ή με αντλίες τα νερά, αυτά συνεχίζουν να εισρέουν. Το ουσιαστικό λοιπόν μέτρο είναι: αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων. Αποτελεσματική αστυνόμευση των σημείων εισόδου λαθρομεταναστών, με παράλληλη επαναπροώθηση όσων έχουν εισέλθει λαθραία στην χώρα, πλην ανθρωπιστικών περιπτώσεων και πολιτικών προσφύγων που χρήζουν ασύλου.

Τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα και τριτεύοντα και ίσως επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις. Και τα σύνορα τα επιτηρείς πρωτίστως εσύ ο ίδιος και καλείς ταυτόχρονα και την Ε.Ε να συνδράμει. Είναι σαφώς ένα θέμα που πρέπει να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της Εξωτερικής μας πολιτικής, αλλά πρέπει κατ’ αρχήν να κάνουμε κάτι και μόνοι μας. Είμαστε οργανωμένο κράτος με θεσμούς και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας, ας ξεκινήσουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά και φωνάζουμε και ενισχύσεις από την Ε.Ε.

Το θέμα είναι γνωστό και παλιό. Αντί λοιπόν για τόσες χιλιάδες αγροφύλακες που προσλήφθηκαν θα μπορούσαν κάλλιστα , να διατεθούν δυνάμεις για την ενίσχυση της αστυνόμευσης των συνόρων. Ωστόσο ως κοινωνία οργανωμένη και πολιτισμένη, οφείλουμε να ενσωματώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όσους μετανάστες νομίμως ζουν στην χώρα μας και να δώσουμε στα παιδιά τους, όλες τις δυνατές ευκαιρίες για να πάνε μπροστά.

Αν μάλιστα υλοποιηθούν και δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν για τέμενος και μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα, τότε αρχίζεις να κάνεις θετικά βήματα για την ενσωμάτωση των μεταναστών που μπορεί να συνοδευτούν στην πορεία και με χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων

Previous articleΤΙΝΑΞΕ ΤΗ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΠΕΡΕΘ
Next article«ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ» ΧΡΩΜΑΤΟΣ… ΡΟΥΜΠΙΝΙ…!!
ΑΛΦΟΝΣΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
Ο Αλφόνσος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Παρίσι, όπου έλαβε το πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (E.H.E.S.S) και το πτυχίο του 10ου Πανεπιστημίου (PARIS 10) και μεταπτυχιακό τίτλο (DEA) στην Πολιτική Κοινωνιολογία. Από το 1990 ασχολείται επαγγελματικά με την δημοσιογραφία και για την διαδρομή του αυτή τιμήθηκε και με το Βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου. Α. Μπότση, το 2007. Ασχολείται με το Πολιτικό και Διπλωματικό ρεπορτάζ και έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά δίκτυα. Είναι υπεύθυνος του Πολιτικού Ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ», πολιτικός συντάκτης στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ανταποκριτής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ). Έχει συνεργαστεί και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε γνωστές – επιστημονικού χαρακτήρα Επιθεωρήσεις κυρίως Γαλλικές- όπως στο «DEBAT», το «PROJET» κ.α.

5 COMMENTS

  1. allison,sicuramente ci sono i presupposti per svariati reati, tra cui anche quello (oltre a vilipendio dello stato e molti altri), ma c’è anche il rischio di dare autorevolezza a una bufala.non attende altro che una denuncia per poter fare la vittima: si è visto benissimo dalle sue dichiarazioni. penso che se i nostri soldi devono essere spesi per cotanti perdenti della società, che siano spesi con profitto.

  2. Niech p.Rój powie prawdę ile to wszystko kosztowało , bo my podatnicy za to zapłacimy,a on będzie błyszczał, to jest chamstwo,a konie na stadionie to przecierz Prezydenta impreza a za osirowską kasę czyli za naszą,hańba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.