Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
ΕΥΑ ΚΟΤΑΝΙΔΗ

ΕΥΑ ΚΟΤΑΝΙΔΗ

Η Εύα είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα, την επέτειο του «Όχι». Είπε όμως "ναι" στο θέατρο και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έφυγε για μεταπτυχιακά στη Γαλλία, τη δεύτερη πατρίδα της. Στο Παρίσι παρακολούθησε μεταξύ άλλων και μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι του Ανδρέα Βουτσινά. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ξεκίνησε να δουλεύει στο θέατρο και την τηλεόραση. Συμμετείχε στο «Rock and Roll» του Tom Stoppard, οι «Αγνοούμενοι» του Βασίλη Κατσικονούρη, «17η νύκτα» του Απόστολου Δοξιάδη, «Low level panic» της Clare McIntyre, «Ball-trap» του Xavier Durringer, «Οι δυο άρχοντες» από τη Βερόνα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, «Ένα καινούργιο κόκκινο» του Howard Barker κ.α. Στην τηλεόραση την είδαμε στο «Singles», «Επτά θανάσιμες πεθερές», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Τα μαχαιρώματα», «Μια αγάπη, μια ζωή», «Λίστα γάμου», «Για μια θέση στον ήλιο», «Η ζωή μας μια βόλτα», «Νυχτερινό Δελτίο». Την είδαμε επίσης να παρουσιάζει και το talent show «Να η Ευκαιρία». Ακόμα, μεταφράζει θεατρικά έργα, δανείζει τη φωνή της για διαφημιστικά σποτ και τραγουδά με τους Hot Club de Grece σε swing jazz ρυθμούς και γαλλικό στίχο.
ΕΥΑ ΚΟΤΑΝΙΔΗ

Latest posts by ΕΥΑ ΚΟΤΑΝΙΔΗ (see all)

τον… αφορουν προσωπικα

ΤΟΝ… ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς, ο Μπαράκ Ομπάμα μεσιτεύει επί της Γης…

Κι ελάχιστα ασχολήθηκα με τα αμερικανικά γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Αυτό που βλέπω όμως είναι έναν ωραίο άνδρα, με υπέροχη φωνή, άψογη άρθρωση, λάμψη και σκηνική παρουσία που με κάνει να αισθάνομαι πως ό,τι κι αν λέει, όπως κι αν το λέει, όπου και να το λέει, τον ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Για αυτό ίσως και με πείθει.

Πολύ δε περισσότερο όταν το ταλέντο της αμεσότητας απουσιάζει από τους άλλους επίδοξους «Μεσσίες» επί της Γης (που νομίζουν πως τους αναλογεί), ο Ομπάμα φαντάζει στα μάτια του κόσμου κάτι παραπάνω από gifted…

Πάντως, θα ήθελα, αυτό που τελικά «μεσιτεύει» να τον αφορά, όντως, προσωπικά και πραγματικά.

Αλλιώς, τη βάψαμε…