Στον απόηχο της προεκλογικής περιόδου μού δίνεται το βήμα και συνάμα η αφορμή για την αποτίμηση αυτής της εμπειρίας, μέσα από την οποία θα ήθελα να μοιραστώ μονάχα κάποιες σκέψεις.

Η πολιτική δεν πρέπει να ταυτίζεται με την εκλογική διαδικασία. Πολιτική είναι η έκφραση της καθημερινής μας ζωής, οι επιλογές μας και οι πράξεις μας. Η υπεύθυνη στάση του καθενός μας στην επιλογή εκείνων που μας εκπροσωπούν είναι αναγκαία, ειδικά τώρα, όπου η άνοδος φασιστικών νοοτροπιών είναι ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν πρόκειται πλέον για κίνδυνο αλλά για πραγματικότητα.

Για να διαμορφώσουμε ένα δικαιότερο κόσμο χρειαζόμαστε δικαιότερες επιλογές. Εμπνέουμε τα ανθρωπιστικά ιδεώδη με τη στάση ζωής μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα όμως από τις πολιτικές διαδικασίες μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να αγωνιστούμε για αυτές τις αξίες σε ένα ευρύτερο σύνολο. Πιστεύω στη σχέση με την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να διασφαλίσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και την ανάπτυξη, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν Είναι σημαντικό όλες οι χώρες να στείλουν ένα προοδευτικό μήνυμα στις Ευρωεκλογές, έτσι ώστε η Ευρώπη να ξαναγυρίσει στις αρχικές της αξίες ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

[quote text_size=»small»]

Μοιάζει πως υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όταν κάποιοι μιλούν για ανάπτυξη και ευμάρεια στη χώρα μας. Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα το πρόβλημα και να μην προτείνουμε γενικές και αερόλογες λύσεις που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ. Για μένα τα πάντα ξεκινούν από την παιδεία και εκπροσωπώντας το κομμάτι του πολιτισμού θα ήθελα να γίνει κατανοητό ότι ο πολιτισμός αφορά όλους μας. Ο πολιτισμός είναι παιδεία και είναι λάθος να αντιμετωπίζεται ως ένας κλάδος που αφορά μόνο μία μερίδα ανθρώπων. Ζητάμε ανθρώπους με ευαισθησία, καλλιέργεια και κριτική ικανότητα, απαραίτητα στοιχεία προφανώς για κάθε κλάδο.

[/quote]

Η Δημοκρατική Αριστερά – Προοδευτική Συνεργασία επιδιώκει να αλλάξει τις πολιτικές που συντηρούν και ενδυναμώνουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα, χωρίς μεγαλόσχημες διακηρύξεις και ουτοπικούς σχεδιασμούς. Η ενίσχυση μικρότερων ομάδων μέσα από φορολογικές διευκολύνσεις, που είναι απαραίτητες και δίκαιες, αλλά και η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας που είναι κυρίαρχο θέμα.

Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στη δυναμική των προσωπικοτήτων, στη δική τους κοινωνική ευαισθησία, την ευρύτερη παιδεία και αντίληψη των πραγμάτων. Η προσωπικότητα συμβάλλει στη συλλογικότητα και μαζί με αυτή υπάρχει αποτέλεσμα. Ας επιλέξουμε ανθρώπους στην πολιτική σκηνή που φέρουν και κυρίως πράττουν στη ζωή τους αυτά που θέλουμε εμείς για τη δική μας ζωή. Θέλουμε νέα πρόσωπα στην πολιτική. Η πείρα είναι σπουδαία και σεβαστή αλλά δεν είναι αρκετή για να αλλάξει ο κόσμος.

Προηγούμενο άρθροILLUSIONIST: «ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, ΤΟ ΛΙΜΠΙΖΕΣΑΙ;»
Επόμενο άρθροΚΑΛΛΙΟ ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ…
ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΡΣΕΝΗ
Η Ευγενία σπούδασε Θεατρολογία, Σκηνοθεσία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Όπερα στη Βοστόνη, Κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία, την Όπερα και την Αρχαία Τραγωδία. Είναι υπότροφος ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων. Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή με την παράστασή που σκηνοθέτησε στο Royal Albert Hall για το BBC Proms του Λονδίνου, για την οποία τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Antikenfestpiele στην Trier της Γερμανίας. Υπεύθυνη Συντονισμού και Δραματολογίου της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από την αρχή της δημιουργίας της, Σύμβουλος Δραματολογίου του Center for Contemporary Opera της Νέας Υόρκης, έχει συνεργαστεί με διεθνείς φορείς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, San Francisco Opera Center, Center for Contemporary Opera, Skylight Music Theatre κ.α.). Δίδαξε Σκηνοθεσία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μελοδραματική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Θεατρικές Σπουδές στο Hellenic American Univeristy και έχει αναλάβει τη Μελοδραματική του Ωδείου Αθηνών και του Εθνικού Ωδείου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και του Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.