Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι πολιτικός. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Λένα Μπανιά εκπαιδευτικό και πατέρας του μικρού Κωνσταντίνου, σπούδασε Δομικός Κτιριακών Έργων στη Σιβιτανίδειο Σχολή και Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί ως Εργοδηγός Δημοσίων Έργων και Τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.
Το Μάρτιο του 2001 ιδρύει την εταιρεία «Επιχειρείν Ε.Ε., Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών» με έδρα το Ηράκλειο την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία.
Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου.
Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου.
Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν _ Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
«ψηφιστε συριζα…και βλεπουμε για το νομισμα…»

«ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ…ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ…»

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιεί μια γιγαντιαία μεταστροφή για το κόμμα του, όσον αφορά  στο θέμα του νομίσματος, θέτοντας το πλαίσιο αναφοράς, σε ομιλία του στο Austin του Texas και επιλέγει τον δρόμο ν΄ αναδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πειστικό και ρεαλιστικό (;) κυβερνητικό πρόγραμμα, το εσωκομματικό αντίπαλο δέος επιλέγει, ανοικτά και χωρίς αστερίσκους, ως μόνη διέξοδο για τη χώρα την αποχώρηση από την ευρωζώνη και το ευρώ, δια… στόματος κ. Λαφαζάνη.

Κατ’ αρχήν, εδώ έχει συντελεστεί μία νίκη υπέρ της φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, στην μάχη των ιδεών με την Αριστερά. Ανεξάρτητα από την μεταστροφή στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ, η οποία δημιουργεί πλείστα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία του,  το οικονομικό πλαίσιο που η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει, για παραμονή της χώρας στο Ευρώ, τυγχάνει αποδοχής από ολοένα και περισσότερους που το αμφισβητούσαν και μάλιστα και από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αναμφισβήτα από την μεταστροφή αυτή αναδεικνύεται η πολύ σοβαρή εσωκομματική διαπάλη που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τα πρώτης γραμμής στελέχη του.

Η ανάδειξη των σοβαρότατων εσωκομματικών αντιθέσεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ, που δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, αλλά αντιθέτως ένα κομβικής σημασίας θέμα, σε μια προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης, οδηγούν στο δόγμα του «επικεντρωθείτε στον στόχο που είναι ένας και μοναδικός: Η ανατροπή της Κυβέρνησης με κάθε τρόπο και η κατάληψη της εξουσίας. Τα άλλα θα τα δούμε μετά».

Διότι από την μία ο κ. Τσίπρας θέτει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο γύρω από το νόμισμα μιλώντας στο Austin του Texas και λέγοντας ότι «μια έξοδος από το ευρώ δε θα ωφελήσει κανέναν, αντιθέτως θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα διαχείρισης ενός νέου νομίσματος το οποίο θα είναι ασταθές», λέγοντας ότι «στην περίπτωση νέου νομίσματος θα έχουμε φαινόμενα χρεοκοπίας», «φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων», λέγοντας ότι «για αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξέλθει από την Ευρωζώνη», τα οποία όμως η εσωκομματική μειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση και να απαντήσει με υπευθυνότητα στον ελληνικό λαό: Θέλει τελικά ευρώ ή δραχμή; Θα δημιουργήσει ναι ή όχι «bank run, φτώχεια, δυστυχία και καταστροφή η ενδεχόμενη αμφισβήτηση του ευρώ;».

Διότι, όπως λειτουργεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, σε καθεστώς απόλυτης αναρχίας, διγλωσσίας και με σοβαρή έλλειψη συνεκτικότητας, έτσι θα λειτουργούσε και εάν ο ελληνικός λαός του έδινε την δυνατότητα της διακυβέρνησης της χώρας.

Όμως, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι η Κυβέρνηση με την βοήθεια των θυσιών του, έχει εξασφαλίσει μια σειρά από σημαντικές «επιτυχίες». Το κύριο και καθοριστικό διακύβευμα πλέον, για εκατομμύρια Ελλήνων, είναι η δημιουργία πραγματικής ανάπτυξης, με θέσεις εργασίας και δικαιότερη κατανομή των βαρών. Και όλα αυτά πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο.

Το χάος, η αναρχία, αλλά κυρίως η αβεβαιότητα του ολέθρου που θα ακολουθήσει για το τι θα κάνει ο Τσίπρας με την εσωκομματική διαπάλη των στελεχών του, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση για το θέμα του νομίσματος, είναι κάτι που κανένας Έλληνας δεν θέλει να φαντάζεται.