Δύσκολα συναντάς αισιόδοξους Έλληνες. Όπου και να ρωτήσεις η ίδια σχεδόν μονότονη και καταθλιπτική απάντηση. “Αυτό που ζούμε θα κρατήσει για πολύ…”

Δύσκολα συναντάς Έλληνα εργαζόμενο που να πιστεύει ότι η ανεργία και η φτώχεια δεν θα μεγαλώσουν. Δύσκολα συναντάς Έλληνα επιχειρηματία που να πιστεύει πως το κλίμα θα αλλάξει και αξίζει να επενδύσει κάποια χρήματα, είτε για να στηρίξει την επιχείρηση του, είτε για να επεκτείνει τη δραστηριότητα της.

Όλη η ελληνική κοινωνία είναι φοβισμένη. Το περιβάλλον, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, ασταθές. Μια κατάσταση που η αβεβαιότητα για τη διενέργεια των εκλογών, την επιτείνει. Οι εκλογές όμως πρέπει να γίνουν. Το απαιτεί η κοινωνία που βράζει και πρέπει κάπου να εκτονωθεί η λαϊκή δυσφορία, αγανάκτηση, θυμός (;) ό,τι είναι αυτό… Το απαιτεί κι η επιχειρηματική κοινότητα που βλέπει με δέος το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ή ακόμα χειρότερα, τον κομουνιστικό κίνδυνο που θα κρατικοποιήσει σπίτια και περιουσίες…!!!

Η χώρα ζει σε μια παράνοια. Το κράτος αποδιοργανώνεται διαρκώς. Οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Ούτε διαβατήρια δεν μπορεί να ανανεώσουν οι πολίτες! (δεν πρόκειται για υπερβολή, η στήλη διαθέτει επώνυμη μαρτυρία πολίτη που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό). Πως θα γίνει η μεγάλη ανατροπή που χρειάζεται; Ποιο ανθρώπινο δυναμικό και με ποια ψυχολογία θα δώσει το σύνθημα της ανάκαμψης και της ανάπτυξης; Ποιο κράτος θα στηρίξει μια τέτοια προοπτική; Ποιοι πολιτικοί θα εμπνεύσουν με το όραμα τους, την ικανότητα, την υπευθυνότητα, τον πατριωτισμό τους;

Τα δυο μεγάλα κόμματα βρίσκονται σε εμφανή πλέον αδυναμία. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τάσεις φυγής. Τα ψηφοδέλτια δεν κλείνουν. Δεν υπάρχουν πρόθυμοι να …θυσιαστούν. Μόλις χθες μια ομάδα στελεχών της Νεολαίας υπέβαλε παραιτήσεις. Μετά το Σωκράτη Ξυνίδη, το Ντίνο Ρόβλια, τώρα κι ο Κώστας Γείτονας δήλωσαν πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιοι. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Στη ΝΔ υπάρχει γκρίνια με τα οργανωτικά. Το κόμμα ενώ θα έπρεπε να βαδίζει με αέρα αυτοδυναμίας, δεν καταφέρνει να ανακόψει τις διαρροές που τα δεξιά. Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα εξουσίας είναι φαβορί για την εξουσία και η παράταξη είναι διασπασμένη. Όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έτσι κι ο Αντώνης Σαμαράς αδυνατούν να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.

Κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΒ εξωθούνται σε πολιτικού χαρακτήρα δημόσιες παρεμβάσεις, μια υπέρ της Ευρώπης, μια κατά των αντιμνημονιακών κομμάτων, μια υπέρ της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών. Σπεύδουν να καλύψουν το πολιτικό έλλειμμα, αλλά και να φανερώσουν τη δική τους ανησυχία πως αυτή η κατάσταση κινδυνεύει όχι απλά να παραμείνει ως έχει, αλλά να επιδεινωθεί δραματικά…

Previous articleΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΤΑΓΜΑ
Next articleΣΥΓΧΥΣΗ ΦΡΕΝΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ
Ο Παναγιώτης είναι κατά βάση δημοσιογράφος, αν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ευρύτερα με την επικοινωνία. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις, και έκανε μεταπτυχιακό στις Στρατηγικές Σπουδές. Ως πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο τον κέρδισε η δημοσιογραφία, όπου σε αυτήν βρήκε και τον κατάλληλο τρόπο έκφρασης των όσων σπούδασε και του άρεσε να ασχολείται. Επί μια δεκαετία εργάστηκε στην τηλεόραση (ΕΤ2, ΕΤ3, POLIS, ΣΚΑΙ) ως ρεπόρτερ, παρουσιαστής και αρχισυντάκτης εκπομπών, στο ραδιόφωνο (ΑΝΤ1, PLANET), στον περιοδικό Τύπο (ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ). Από το 1996 μέχρι και τον Ιούλιο του 2013 υπήρξε πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ κι από το 2004 ο βασικός συντελεστής της στήλης γνώμης «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ». Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά ΕΠΙΛΟΓΗ και ΤΑΣΕΙΣ, ενώ από τον Ιούνιο του 2009 διατηρεί το new-Deal. Από το καλοκαίρι του 2012 ασχολείται οργανωμένα με την πολιτική και εταιρική επικοινωνία, έχοντας ιδρύσει την Apertus Alveo Communications...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.