Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Ο Γιάννης Πανούσης είναι ακαδημαϊκός, αλλά πρόσφατα και βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής (1972) και του Τμήματος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1975). Μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Poitiers της Γαλλίας (1978).
Δίδαξε επί 19 χρόνια στη Νομική Σχολή Δ.Π. Θράκης (1978-1997) Εγκληματολογικές και ποινικές επιστήμες και διδάσκει από το 1997 έως σήμερα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών ανάλογα μαθήματα.
Εξελέγη Κοσμήτορας της Νομικής ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Αντιπρύτανης και Πρύτανης του ΔΠΘ (1994-1997).
Διετέλεσε: Πρόεδρος ή μέλος δεκάδων Ελληνικών και Ξένων επιστημονικών και κοινωνικών φορέων (π. χ. Πρόεδρος κεντρικού επιστημονικού συμβουλίου φυλακών, μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για ναρκωτικά, χουλιγκανισμό κλπ, μέλος επιτροπής εκπαίδευσης ΟΟΣΑ, μέλος εθνικής επιτροπής ΟΥΝΕΣΚΟ, μέλος ΔΣ του ΕΚΚΕ κ. α)
Συγγραφέας 20 βιβλίων και 200 άρθρων (για τις Εγκληματολογικές Επιστήμες).
Το 2012 εξελέγη βουλευτής στην Α’ περιφέρεια Αθηνών με τη Δημοκρατική Αριστερά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
φοβουνται…

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

Το παλιό πολιτικό σύστημα είναι τόσο ανασφαλές, αδύναμο κι αμήχανο που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί οιονεί – γραφικά.

  • Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ «τιμωρείται» από την ηγεσία διότι συνέφαγε με βουλευτές άλλου κόμματος. Οι καθ’ έξιν συνωμότες επικηρύσσουν τα δείπνα.
  • Μεγαλοστελέχη της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται στα ΜΜΕ και μιλούν σαν να έχουν καταπιεί κασέτα. Πριν ο τρίτος πόλος, μετά το μπλοκ εξουσίας, τώρα η ολική επαναφορά. Η μη-φαντασία στη μη-εξουσία.
  • Μεγαλοδημοσιογράφοι πολιτικολογούντες (εν διατεταγμένη υπηρεσία;) καταθέτουν τις απόψεις τους σαν να είναι οι νέοι… Μωυσήδες με τις 10 εντολές (που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης).
  • Μεγαλοπαράγοντες της ΝΔ με τη βεβαιότητα της μη-εκλογής τους στις επικείμενες εκλογές καθίστανται όλο και περισσότερο «ακραίοι» (και προς την Κυβέρνηση και προς το κοινό τους).
  • Μεγαλοκαρχαρίες των ΜΜΕ και γενικότερα του Κεφαλαίου προσεγγίζουν – μέσω τρίτων – τον ΣΥΡΙΖΑ για ν’ αποκαταστήσουν σχέσεις ενόψει..

Τυφλές διαδικασίες σε κινούμενη άμμο χωρίς αρχές αλλά με βέβαιο τέλος.