Φέτος …δεν πάμε πλατεία

0
138
Η Κελλυ Κοντογεώργη καταγράφει τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας; Πως θα υλοποιηθεί; Πρόκειται να μοιράζουν πρόστιμα και στα παιδιά του δημοτικού ή του γυμνασίου που παίζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές; Διαβλέπει ότι φέτος, δεν θα πάμε πλατεία...new deal
Η Κελλυ Κοντογεώργη καταγράφει τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας; Πως θα υλοποιηθεί; Πρόκειται να μοιράζουν πρόστιμα και στα παιδιά του δημοτικού ή του γυμνασίου που παίζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές; Διαβλέπει ότι φέτος, δεν θα πάμε πλατεία...new deal

Η Κελλυ Κοντογεώργη καταγράφει τι περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας; Πως θα υλοποιηθεί; Πρόκειται να μοιράζουν πρόστιμα και στα παιδιά του δημοτικού ή του γυμνασίου που παίζουν στις πλατείες και στις παιδικές χαρές; Διαβλέπει ότι φέτος, δεν θα πάμε πλατεία…


Lockdown στις πλατείες και όχι μόνο, φαίνεται πως ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ με στόχο να περιοριστούν οι συγκεντρώσεις και ο συνωστισμός που παρατηρείται τον τελευταίο διάστημα. Στις πλατείες από σήμερα, Δευτέρα, η Αστυνομία θα εφαρμόσει ένα ιδιότυπο σχέδιο.

Με βάση αυτό το σχέδιο, κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους περιπολικά, τα οποία θα εκπέμπουν ηχητικά μηνύματα και θα ζητούν από όσους είναι στις πλατείες να αποφεύγουν το συγχρωτισμό. Ενώ θα θυμίζουν ότι υπάρχει και το όριο εννέα ατόμων για τους συγκεντρωμένους.

Η αστυνομία θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει τα αντίστοιχα πρόστιμα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Δηλαδή για να καταλάβουμε, η αστυνομία, θα «κόβει» πρόστιμα των 150 ευρώ σε παιδιά αλλά και γονείς που δεν κυκλοφορούν με μάσκα στους υπαίθριους χώρους; Θα κόβουν πρόστιμα στα παιδιά που τρέχουν και παίζουν στις παιδικές χαρές χωρίς να φορούν την μάσκας τους; Δηλαδή η μόνη διέξοδος που έχουν τα παιδιά μας για να ξεκολλήσουν από τις οθόνες των κινητών, των τηλεοράσεων και των tablets θα το πληρώσουμε ακριβά. Και σε ψυχολογικό και σε οικονομικό επίπεδο.

Κορδέλες και ντουντούκες bilingual

Το σχέδιο περιλαμβάνει  «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. Ειδικές ομάδες έκτακτου από-συγχρωτισμού. Δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερ-συγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις. Θα υπάρξει διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων. Όπου παρατηρείται υπερ-συγκέντρωση, θα βγαίνουν οι ντουντούκες. Θα γίνονται συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω. H αντι-Covid «περιφρούρηση» έχει μεγάλο μενού. Θα εφαρμόζεται σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια.

Θα γίνονται, επίσης, παραινέσεις σε ιδιοκτήτες περιπτέρων και μίνι-μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός. Να μην δίνουν πολλά οινοπνευματώδη ποτά!

Χαρτογράφηση και περιπολίες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει χαρτογράφηση για τις πλατείες της Αττικής και γνωρίζει κάθε βράδυ σε ποιες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός. Βάσει αυτής της χαρτογράφησης, άλλη θα είναι η διαχείριση σε σημεία, όπως για παράδειγμα τα σκαλάκια στην πλατεία Συντάγματος. Και άλλη σε μεγάλες πλατείες που παρατηρείται συγχρωτισμός, που φτάνει ακόμη και τα 400 άτομα.

Θα αυξηθούν, με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, οι περιπολίες και θα δίνεται αμέσως εικόνα στα τοπικά αστυνομικά τμήματα αλλά και στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, για την εικόνα που επικρατεί σε πλατείες και ανάλογα με την εικόνα αυτή, θα εφαρμόζεται και το επιχειρησιακό σχέδιο.

8.500 μάσκες

Η Βουλή παρήγγειλε και ήδη παρέλαβε 8.500 μάσκες υφασμάτινες χρώματος μπλε με το λογότυπό της. Πρόκειται αν μοιραστούν στους βουλευτές, τους υπαλλήλους, την αστυνομική φρουρά και τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Previous articleΡεκόρ στα κρούσματα
Next articleΤο νου σας ρεμάλια! Ο Ερντογάν θα ξανακτυπήσει
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.