Τριάντα έξι ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Ελλάδα, η Γερμανία της Μέρκελ έριξε την Παρασκευή και το τελευταίο της βέλος για να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να έρθει πρώτος σε αυτήν την ξέφρενη εκλογική κούρσα.

Πως αλλιώς να εξηγήσει και να ερμηνεύσει κάθε λογικός άνθρωπος αυτήν την προτροπή  «Ψηφίστε Σαμαρά, όχι Τσίπρα» πού εκτοξεύτηκε υπό την μορφή μίας ύστατης έκκλησης προς τους Έλληνες εκλογείς, από το κατ εξοχήν όργανο των Γερμανών Τραπεζιτών, της κυρίας Μέρκελ, δηλαδή: να μην ψηφίσουν Τσίπρα, αλλά να ψηφίσουν. δαγκωτό, τον  Αντώνη Σαμαρά.

Μόλις οι απαγορευμένες, αλλά βέβαιες πλέον  ύστατες σφυγμομετρήσεις της περασμένης εβδομάδας, έδωσαν μία πρωτοκαθεδρία στον Σαμαρά, έσπευσαν οι γερμανοί με αυτήν την προσβλητική τους σύσταση προς τους  έλληνες, να ψηφίσουν Σαμαρά και όχι Τσίπρα, να  βοηθήσουν στην πραγματικότητα τον τελευταίο να σηκώσει πάλι κεφάλι. Αυτήν την φορά όμως ήταν η υποκρισία που περίσσεψε. Διότι, μόλις  δήθεν η Ε.Ε επέβαλε , από την Τετάρτη, «σιγή ασυρμάτου» σε όλα τα στελέχη της, σχετικά με κρίσεις και σχόλια για τις δικές μας εκλογές, έσπευσε το κατ εξοχήν όργανο του γερμανικού κατεστημένου να ρίξει τον λίθο του αναθέματος. Πως  αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτήν την προτροπή των γερμανικών Φαινάσιαλ Τάίμς προς τους έλληνες ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν «με τίποτε» τον Αλέξη τους, παρά μόνο ως .αντεστραμμένη πυραμίδα: διότι για τον Έλληνα ψηφοφόρο, κάθε τέτοια σύσταση προς Έλληνα, οδηγεί αυτομάτως και μαθηματικώς προς την αντίθετη απόφαση.

Το πράγμα είναι τόσο απλό, όσο και ωμό: μου λένε οι Γερμανοί να μην ψηφίσω Τσίπρα και Σύριζα, άρα εγώ αυτούς ακριβώς ψηφίζω, μέσα στο αντιγερμανικό μένος που κατέχει όλους σχεδόν τους Έλληνες    Το πράγμα είναι ηλίου φαεινότερο. Αφού κινδυνεύει ο φραόυ Μέρκελ και οι άλλοι σύμμαχοι της  να βγει ο σαμαράς, να κάνει κυβέρνηση, όποια κυβέρνηση και να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη, ρίχνουν στην μάχη και το τελευταίο τους όπλο. Ν α θυμώσουμε με αυτήν την καινούργια παρέμβαση και να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο, «από αυτό που μας λένε οι  «παλιογερμαναράδες» για  να μας ξεφορτωθούν πιο γρήγορα και πιο εύκολα με  τα όπλα που θα τους έχουμε  δώσει εμείς οι ίδιοι, αυτήν την Κυριακή, 17 Ιουνίου

Previous article«ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ» ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!
Next articleΣΕΝΑΡΙΑ …ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ!
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΦΑΡΑΚΟΣ
Ο Αγαμέμνων είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει στην Αθήνα εδώ και τρία τέταρτα του αιώνα και ίσως γι` αυτό αγαπά με πάθος τη Μάνη. Από το 1947 στη μαχόμενη δημοσιογραφία, ο Αγαμέμνων Φαράκος έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ μόλις το 1964, ενώ είχε ήδη θητεία 14 χρόνων σε αθηναϊκές εφημερίδες. Η απαρχή αυτής της θητείας στο "Ριζοσπάστη", το 1947, κρατούσε κλειστές τις θύρες του επαγγελματικού σωματείου. Ακολούθησαν ο πλαστηριακός "Προοδευτικός Φιλελεύθερος" (1950-53), "Η Μάχη" του Ηλία Τσιριμώκου, ο "Εθνικός Κήρυξ" του Παράσχου (1955-59), η "Απογευματινή" και η "Ακρόπολις" των αδελφών Μπότση (1959-69), Τα "Σημερινά" του Σάββα Κωνσταντόπουλου (1970-74), η τηλεόραση της ΕΡΤ (1969-1982), το Αθηναϊκό Πρακτορείο (1969-1990), Η "Βραδυνή" του Τζώρτζη Αθανασιάδη (1974-1989), το MEGA (1989-1991), ως υποδιευθυντής και διευθυντής ειδήσεων, το Κανάλι 5, το μετέπειτα EXTRA του Γιιώργου Κουρή (1995-2004), και πάλι η "Βραδυνή", της οικογένειας Μήτση αυτή τη φορά, από το 1997 στην οποία επί τρία χρόνια διετέλεσε διευθυντής. Ακολούθησε μετά το 2009 η «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», Η «ισοτιμια» , ενώ σήμερα εργάζεται στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.