Η Κέλλυ Κοντογεώργη παρακολουθεί τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, φωτίζει θεατές και αθέατες πτυχές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με …τραπεζάκια έξω.


Τραπεζάκια έξω…

Την Παρασκευή 22.5 ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τα τραπεζοκαθίσματα. Στόχος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου είναι οι ρυθμίσεις για την επέκταση τους σε καμία περίπτωση να μην επηρεάζουν την ελεύθερη πρόσβαση των ΑμΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους. Ιδιαίτερα, τους οδηγούς όδευσης τυφλών.

Καμπανάκι λιτότητας

Τον κίνδυνο λιτότητας επισημαίνει η έκθεσή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Όπως τονίζεται, ήδη από το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν οι πρώτες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στην παγκόσμια και στην ελληνική οικονομία, ωστόσο οι μεγαλύτερες επιπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν πλήρως στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Η έκθεση εστιάζει στο επιπρόσθετο κόστος που προκαλούν οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας πως το αυξημένο δημόσιο χρέος δημιουργεί τον κίνδυνο νέας λιτότητας στην Ελλάδα, με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων.

19 Μαΐου: Η Βουλή τίμησε την Γενοκτονία των Ποντίων

Η Βουλή τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, φωταγωγώντας την πρόσοψη του κτηρίου της. Με ενός λεπτού σιγή και με την ομόφωνη δήλωση «δεν ξεχνάμε» τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου η Ολομέλεια της Βουλής. Όλα τα κόμματα αναφέρθηκαν στο χρέος της Πολιτείας να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που κράτησαν ψηλά και αναλλοίωτα, όπως τονίστηκε, τα ελληνικά ιδανικά, αλλά και να μείνει προσηλωμένη στον εθνικό στόχο για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπ. Δικαιοσύνης

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπέρ του σχεδίου νόμου τάχθηκαν, επί της αρχής, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής. «Κατά» δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. ​Ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας, είχε αποδώσει τη διάταξη για την παραγραφή ποινών, στη μεγάλη ανάγκη αποφόρτισης του όγκου των υποθέσεων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Κοινοβουλευτικά και χωροταξικές αλλαγές

Σε αίθουσα συνεδριάσεων κοινοβουλευτικών επιτροπών μετατρέπεται, η ιστορική αίθουσα Τροπαίων της Βουλής (νυν αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου) μετά την σύσταση των ιατρών για παρουσία ενός ατόμου ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα στις αίθουσες της Βουλής. Αυτό οδήγησε στην «απενεργοποίηση» μικρότερων αιθουσών του Μεγάρου της Βουλής (150, 151 και 223). Οι μόνες αίθουσες που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών ήταν η μεγάλη αίθουσα της Ολομέλειας και η επίσης ευρύχωρη αίθουσα Γερουσίας.

Προς ψήφιση το ν/σ του Υπ. Τουρισμού

Στην τελική ευθεία προς την ψήφιση του βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού. Αφορά “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”. Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Το ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το καθεστώς λειτουργίας που διέπει τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος πιστοποίησης glamping (πολυτελής διαμονή στη φύση). Τέλος τροποποιούνται – συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 2971/2001 σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία. Και επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα στους κορυφαίους καταδυτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Προηγούμενο άρθροΓενοκτονία καραμπινάτη των Ποντίων
Επόμενο άρθροΔεν χρειάζεται να ξαναγραφτεί η Ιστορία 200 χρόνια μετά
ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ
Η Κέλλυ Κοντογεώργη είναι δημοσιογράφος με μακρά πορεία στον χώρο. Από 2004 έως και σήμερα εργάζεται στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής καλύπτοντας το κοινοβουλευτικό - πολιτικό ρεπορτάζ ενώ τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε την καθημερινή ζωντανή εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ» όπου βουλευτές και υπουργοί σχολίαζαν θέματα πολιτικής και κοινοβουλευτικής επικαιρότητας. Από το 2015 ασχολείται ως Media Manager με την επικοινωνία, προβολή και προώθηση news-project. Από 2002 – 2006 παρουσίαζε την εκπομπή ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2012 μέχρι το 2016 συνεργάστηκε με την οικονομικό-πολιτική εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, και τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ 90,1. Σε μια εποχή γόνιμη και δημιουργική από το 1993 έως 1995 εργάστηκε στο Υπουργείο Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης. Ενώ την επόμενη δεκαετία απέκτησε μεγάλη ραδιοφωνική εμπειρία (ΚΛΙΚ FM, STATUS, ALPHA radio) στην σύνταξη και εκφώνηση ειδήσεων αλλά και τηλεοπτική (STAR channel, ALPHA TV, TEMPO, NET και MEGA channel) καλύπτοντας ελεύθερο, οικονομικό, στρατιωτικό ρεπορτάζ αλλά και ως αρχισυντάκτρια ενημερωτικών εκπομπών.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.